Mihajlo Andrić i Nikola Kalinić: Tek sad kreće borba za finale

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde, Mihajlo Andrić i Nikola Kalinić, složili su se da ništa nije rešeno u polufinalu ABA lige u kojem je Partizan sinoć napravio brejk i izjednačio rezultat na 1:1 u pobedama. Krilo "crno-belih" uzda se u podršku navijača, dok reprezentativac Srbije smatra da prednost domaćeg terena neće odlučiti seriju.

 

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde Mihajlo Andrić i Nikola Kalinić rekli su da obe ekipe i dalje imaju jednake šanse za plasman u finale Jadranske lige.

– Sve je još otvoreno. Napravili smo brejk i sada ćemo imati dve utakmice kod kuće i moraćemo još bolje – rekao je Andrić agenciji Beta.

Zvezda i Partizan sastaju se u polufinalu plej-ofa Jadranske lige. Posle dve utakmice borbe za Evroligu, u kojima su crveno-beli bili domaćini, rezultat je 1:1.

Naredna utakmica igraće se pred Partizanovim navijačima, a Andrić je kazao da će njegovoj ekipi značiti podrška sa tribina.

 

Zvezda će sigurno biti motivisanija u nastavku borbe, moraće da napravi brejk. Značiće nam podrška navijača u nastavku i moraćemo isto da pristupamo utakmicama i igramo bolje – dodao je Andrić.

Kalinić je istakao da podrška sa tribina ne mora ništa da znači u nastavku polufinalne serije.

To ne mora ništa da znači, treniramo u toj hali cele godine, ista je hala, buka… To na igrače najmanje utiče. Možda smo malčice bili u prednosti pred prve dve utakmice, pa smo izgubili jednu utakmicu – naveo je Kalinić novinarima.

Prema njegovim rečima, Zvezda je igrala brzopleto u drugoj utakmici polufinalne serije.

 

– Katastrofalno smo odigrali prvo poluvreme, to je najveći utisak druge utakmice. U drugom smo im zaustavili ofanzivni skok i vratili smo se, ali na kraju nismo imali koncentraciju, igrali smo brzopleto  – objasnio je Kalinić.

Treća utakmica polufinalne serije igraće se u subotu od 21.00, a Partizan će biti domaćin.