Mihajlović: Nisam završio sa ‘Orlovima’, jednog dana ću opet biti selektor Srbije

Trener fudbalera Sampdorije iz Đenove Siniša Mihajlović rekao je da će jednog dana ponovo preuzeti mesto selektora reprezentacije Srbije.

U razgovoru za Gazeta delo Sport Mihajlović je naveo da je “oduvek razmisljao srcem”, da je rad sa srpskom repezentacijom bio “san koji je mogao da nastavi”, ali da se odlučio za rizik kada je dobio poziv Sampdorije pomislivši da tom klubu “vrati dug za ono što je uradio za njega pre mnogo godina kada je bio u nevolji”.

– Skoro svi ljudi sa kojima sam razgovarao o mom izboru smatrali su da nije logično da prihvatim poziv Sampdorije, imao sam ugovor na još dve ili tri godine. Mogao sam da ostanem koliko sam hteo, a takođe kvalitet života kao selektora bio je definitivno bolji, imao sam više slobodnog vremena. Međutim, ja volim izazove, uvek sam ih prihvatao i, na sreću, sve je proteklo dobro i još bolje se nastavlja. Ali, jednog dana vratiću se u nacionalnu reprezentaciju – kazao je, između ostalog, Mihajlović.

Pod njegovim vođstvom reprezentacija Srbije nije uspela ds se kvalifikuje za prvenstvo sveta u Brazilu, a Mihajlović je podneo ostavku nakon revijalne utakmice sa selekcijom novinara, u novembru prošle godine u Užicu.

Sampdorija pod Mihajlovićevim vođstvom igra veoma dobro i nakon 11 kola u Seriji A zauzima četvrto mesto na tabeli sa osam bodova zaostatka za vodećim šampionom Juventusom.