Mihajlović: Samdorija me zadužila, zato sam prihvatio ponudu

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je danas da je ponudu Sampdorije prihvatio, jer je osetio da 'duguje' klubu iz Đenove.

– Proveo sam četiri godine u Sampdoriji, svi u klubu su bili divni prema meni posle teškog perioda u Romi. Sampdorija je bila idealan klub za mene, vratio sam samopouzdanje i još uvek im dugujem zahvalnost – kazao je Mihajlović, a prenose italijanski mediji.

– Čim je stigla ponuda predsednik Edoarda Garonea prošle godine, ja sam je odmah prihvatio. Nisam razmišljao šta Sampdorija može da učini za mene, već šta ja mogu da uradim za nju – dodao je Mihajlović parafrazirajući Džona Kenedija.

Mihajlović je od 1994. do 1998. godine nastupao za Sampdoriju i u tom periodu odigrao je 110 utakmica za klub iz Đenove i postigao 12 golova.

On je kazao da od svojih igrača uvek očekuje da ispune sve što se dogovore u svlačionici, kao i da do završteka posla u Sampdoriji želi da se oduži klubu u potpunosti.

– Stvari sada u ligi dobro idu. Nadam se da ova sezona može da bude bolja od prethodne i da ću na taj način otplatiti moj dug, šta više, da ću na kraju možda biti i u plusu – kazao je Mihajlović.

– Jasno i glasno govorim, takav sam i prema igračima. Ako kažem nešto, to tako ima da se uradi. Oni znaju mene, znaju moj mentalitet, znaju da su Srbi grublji od Italijana, pa tako moj ton može zvučati mnogo opasno, čak i kada nije, ali taj ton mogu iskoristiti da motivišem igrače u svlačionici –  rekao je Mihajlović.

Mihajlović je pre Sampdorije bio selektor Srbije, dok je u Seriji A vodio Fiorentinu, Kataniju i Bolonju. Sampdorija se trenutno nalazi na petom mestu Serije A sa 27 bodova.