MIJAILOVIĆ OŠTRO O PREDSEDNIKU SAVEZA: “Kokeza vodi hajku protiv Zvezde, ne dozvoljava da osvojimo titulu”

svetozar mijailović
czfk.com

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović izjavio je danas da se nastavila hajka na taj fudbalski klub u režiji predsednika Saveza Slaviše Kokeze.

 

– Hajka na Crvenu zvezdu se nastavlja. Hajka u režiji Slaviše Kokeze. Brojni superligaši su po direktivi predednika FSS i njegovih kurira, krenuli u napad na Zvezdu i to zbog toga što je Partizan izdao saopštenje – navodi se u Mijailovićevoj izjavi dostavljenoj medijima.

Više klubova Super lige izdalo je u ponedeljak saopštenja u kom su se između ostalog kritikovali Crvena zvezda i Partizan, i traženo je da se prestane sa pritiscima.

Tim je nastavljen niz saopštenja superligaških klubova. Prvo u ponedeljak izdao je Zemun, kao reakciju na objavu Partizana, dan nakon remija ta dva kluba u Super ligi Srbije.

– Klubovi su saopštenjima počeli da spočitavaju Zvezdi zašto izdaje saopštenja. Pritom ni u jednom od tih obraćanja javnosti nisu spomenuti, a naročito ne u negativnom kontekstu. Ono što smo u svakom sopštenju spominjali je da Slaviša Kokeza radi sve što može da saplete Crvenu zvezdu i ne dozvoli joj da osvoji titulu – dodaje se u izjavi Mijailovića.

Kako se navodi, klubovi su “opet orkestrirano, jedan za drugim”, morali da pišu saopštenja da bi se “skrenula pažnja sa krucijalnih problema na koje ukazuje Crvena zvezda”.

– Ali, na kraju krajeva, jasno nam je da sve tako možda i mora jer je Kokeza privatizovao FSS, ukinuo Zajednicu superligaša i klubovi nemaju mesto na kome bi iskazali bilo kakav svoj stav pa su i bukvalno prinuđeni da to rade kroz medije.
Očigledno je da se ovde radi o zameni teza, zloupotrebi klubova i pritiscima od strane predsednika FSS zbog ličnog interesa – naveo je predsednik Zvezde.loading...