Mijatović: Nije lako naći prave reči posle pobede, ovo je bilo neverovatnih 50 minuta

Selektor mlade košarkaške reprezentacije Srbije Dejan Mijatović veruje da Srbija može pobediti Tursku u polufinalu Eurobasketa, posle pobede nad Izraelom nakon dva produžetka sa 90:86.

– Znali smo da je selekcija Izraela zbog profila i konfiguracije ekipe daleko najnezgodniji protivnik za nas. Takođe, pokazalo se i koliko je četvrtfinalna utakmica kao i uvek specifična i teška. Nije lako sada naći prave reči kojima bi se opisalo sve što se dešavalo u ovih neverovatnih 50 minuta utakmice. Svaka čast momcima koji su pokazali zadivljujući karakter, koji nisu odustajali nijednog trenutka. Nisu blistali, ali su uspeli da pobede sjajnog protivnika – rekao je Mijatović za sajt KSS-a.

U 35. minutu Izrael je imao najveću prednost sa +9, “orlići” su posle izjednačenja u poslednjem minutu mogli i da slave kada je Tejić bio na liniji slobodnih bacanja, ali je trijumf zato ostvaren posle dva produžetka.

– Kad je bilo najteže, kad smo bili devet poena u minusu, pogodili su pregršt teških šuteva što nas je vratilo u igru i podiglo samopouzdanje da istrajemo i slavimo posle čak dva produžetka. Nema vremena za slavlje, već sutra nas čeka polufinalni duel sa selekcijom Turske. Biće još teže nego danas ako je to uopšte moguće. Mnogi ih vide kao prve favorite šampionata. Sjajno su selektirani, igraju zaista dobro. Imamo manje od 24 časa da se spremimo za još jednu bitku. Verujemo da i iz nje možemo da izađemo kao pobednici – zaključio je Mijatović.

Srbija će za finale igrati protiv Turske od 18.15 u subotu. U četvrtfinalu, igraju se još mečevi Španija – Francuska i Hrvatska – Grčka.