Milano: Zvezda na korak do finala Evrolige

Košarkaši Crvene zvezde nalaze se na korak od plasmana u finale juniorske Evrolige, pošto su u drugom kolu završnog turnira u Milanu pobedili Huventud sa 69:67.

‘Crveno-belima’ je to drugi trijumf, pošto su u prvom kolu slavili protiv Kahasola sa 78:63, a u poslednjem, u subotu od 11 časova, igraju sa timom Brazila.

U drugom meču grupe A sastaju se Brazil i Kahasol, a u zavisnosti od raspleta te utakmice može da se desi da izabranici Slobodana Klipe i pre trećeg meča obezbede plasman u meč za titulu.

Najbolji u timu Zvezde bili su Stojanović i Lazarević sa po 20 poena. Lazarević je imao osam skokova i pet asistencija, a dvocifreni učinak je imao i Ostojić sa deset poena.

U redovima Huventuda, Lopes je postigao 16 poena i imao pet skokova, Nikolić je dodao 13 poena i deset skokova, a Kosta devet poena.

‘Crveno-beli’ su do trijumfa došli posle velikog preokreta. U poslednju četvrtinu imali su minus 12, da bi u prvih pet minuta napravili seriju 19:15 za vođstvo 63:61. Usledila je velika borba do poslednjih trenutaka, iako je Zvezda u pretposlednjem minutu nastavila seriju do 66:61.

Lopes i Nikolić su Huventudu doneli izjednačenje, da bi usledila penal završnica. Lazarević je pogodio oba slobodna bacanja, a Aranitović jedan, a Huventud je preko Koste samo uspeo da smanji sa slobodnih bacanja, da bi Aranitović uhvatio loptu prilikom njegovog promašaja.