Milanović: Jagodina će postati mali evropski klub u maloj evropskoj državi

Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je da klub nastoji da zadrži što veći broj fudbalera i da dovede pojačanja, kako bi ponovio uspeh iz prethodne sezone.

Milanović je rekao da je Jagodina proteklih godina postavila sebi visoke standarde – igrajući tri puta uzastopno u kvalifikacijama za evropska takmičenja, osvojivši Kup, dva puta četvrto i jednom treće mesto u domaćem prvenstvu.

– Svi uspesi koje smo postigli, savršeno se uklapaju u naš primarni koncept, a to je da Jagodina postane mali evropski klub u maloj evropskoj državi – rekao je Milanović.

Po njegovim rečima, fudbal se može tretirati kao biznis, a „Ćuranima” je cilj da u narednom period posluje kao uspešna firma koja ne zavisi ni od čije pomoći.

– Ovaj klub želi da sopstvenim radom postigne epitet dobrog konkurenta na fudbalskom tržištu, naročito za probirljivo zapadno tržište, a u tome je ovog leta i uspeo – dodao je predsednik Jagodine..

On je rekao da se klub finansijski stabilizovao prodajom Aleksandra Pešića i Aleksandra Filipovića.

Jagodina je prelazni rok iskoristila i za dovođenje novih igrača iz zemlje i inostranstva.

– Što se tiče igrača sa domaćeg tržišta, mi smo se fokusirali na mlade i talentovane. Doveli smo i iskusne i proverene igrače, poput Fredija Adua – kazao je on.

Nova sezona Superlige Srbije počeće 9. avgusta, a Jagodina će na svom stadionu dočekati Mladost iz Lučana.