Milanović veruje u pobedu protiv Partizana: U Kupu su iznenađenja moguća

Trener Rada, Milan Milanović, rekao je da veruje da njegov tim može da pobedi Patizan u četvrtfinalu Kupa, u suprotnom njegovi fudbaleri ne bi ni izašli na teren.

– U Kupu idemo najtežim putem, u prošlom kolu smo prošli Crvenu zvezdu a sada smo naišli na Partizan, koji je prvi u ligi i jesenji prvak. Prošlu utakmicu u prvenstvu smo od njih izgubili sa 0:4, ali u odnosu na taj meč mislim da smo daleko spremniji i uigraniji – rekao je Milanović na konferenciji za novinare na stadionu Rada.

Fudbaleri Rada sutra od 13 časova na stadionu Obilića na Vračaru igraju protiv Partizana, utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije.

– Kup je takav da su iznenađenja moguća, naše pravo je da očekujemo da ćemo proći dalje. Nisam vidovit, ne mogu da vam kažem koji će rezultat bit,i a naš adut je igra i to je ono što je najbitnije – rekao je Milanović.

Od raspada Jugoslavije nijedan tim nije uspeo u jednoj sezoni da izbaci iz Kupa i Crvenu zvezdu, i Partizan.

– Nisam bio upoznat sa tim podatkom, ali mi smo tu da stvaramo novu tradiciju, da ne možemo da pobedimo ne bismo ni igrali sutra, uzeli bismo slobodan dan – naveo je Milanović.

Trener “građevinara” od svojih igrača očekuje da igraju slobodno, pošto tako ne mogu ništa da izgube, već mnogo da dobiju.

Partizan je u jesenjem delu prvenstva pobedio Rad sa 4:0, a Milanović je rekao da je njegova ekipa tada igrala veoma loše.

– Tri gola smo primili posle izgubljenih lopti na sredini terena i to ćemo morati da promenimo. Moraćemo drugačije da igramo, da posvetimo više pažnje odbrani i to ne samo ispred našeg šesnaesterca već i na sredini terena. Ako tu uspemo da ih zaustavimo imamo čemu da se nadamo – rekao je Milanović.

Kapiten Rada Branislav Milošević rekao je da je Partizan njegovoj ekipi ove sezone naneo najteži poraz i da je to jedan od motiva da sutra igraju što bolje.

– Daćemo sve od sebe, imamo milion motiva, Partizan nam je naneonajteži poraz ove sezone i zbog toga smo jako motivisani da pokažemo da vredimo. Mislim da možemo da izbacimo Partizan, kad smo mogli Zvezdu, možemo i njih. Sutra je sve moguće i da ne verujemo da možemo da pobedimo, ne bismo ni izlazili na teren. Očekujem veliku borbu i spremni smo za još jedno iznenađenje – rekao je Milošević.