Miler i Lam ostaju u Bajernu

Fudbaleri Bajern Minhena Filip Lam i Tomas Miler produžili su ugovore s tim klubom na još dve godine, preneli su danas nemački mediji.

Pred sam početak Svetskog prvenstva u fudbalu, Bajern je odlučio da produži saradnju s Lamom, jednim od najvažnijih igrača te ekipe. Kapiten Bavaraca po novom ugovoru ostaće u klubu do juna 2018. godine, dok će Miler, za kog se spekulisalo da će napustiti Bajern,

ostati godinu dana duže. Čelnik prvaka Nemačke Karl-Hajnc Rumenige rekao je da je zadovoljan što su igrači iz njihove škole odlučili da ostanu u klubu.

– Lam i Miler su stubovi Bajerna. Obojica su lojalni klubu od početka i u budućnosti će imati važnu ulogu u timu. Srećni smo što su u Bajernu duži niz godina – rekao je Rumenige.

Defanzivac Lam, koji je u Bajernu od svoje 11. godine, kazao je da će u tom klubu završiti karijeru.

– Ovo je definitivno moj posljednji ugovor, završiću karijeru u Bajernu. To je oduvek bila moja želja, veoma sam srećan – rekao je 30-godišnji Lam.

Mediji su u poslednje vreme mnogo spekulisali o odlasku Milera iz Bajerna, ali se 24-godišnji fudbaler odlučio za ostanak u klubu.

– Nakon konstruktivnih razgovora sa čelnicima, zaključio sam da je ovo pravo mesto za mene. Želim da budem važan deo kluba. Bajern je moj klub od 2000. i ostaće to u narednim godinama – kazao je Miler.

Lam i Miler trenutno se nalaze s nemačkom reprezentacijom u Brazilu, gde će učestvovati na Svetskom prvesntvu.