Milica Dabović najponosniji kapiten: Nismo odustajale, srce je pobedilo!

kosarkasice
Beta

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je da se trijumfom na Evropskom prvenstvu isplatilo sve čega se odricala tokom života.

 

– Ceo svoj život, sve ove godina šta sam radila, treniranje, odricanje, sve to se isplatilo na balkonu – rekla je Milica Dabović novinarima posle dočeka u Skupštini Beograda.

Srpske košarkašice su u nedelju u Budimpešti postale evropske šampionke, a dan kasnije ih je ispred beogradskog Starog dvora dočekalo više od 10 hiljada ljudi.

Milica Dabović je kazala da je za uspeh ključna atmosfera u timu.

Sve je ovo došlo zbog neverovatne atmosfere u ekipi. Energije su nam se poklopile. I kada smo gubile i kada smo pobeđivale bile smo zajedno, nismo odustajale. Srce je pobedilo –  kazala je Milica Dabović.

Prva strankinja u srpskoj reprezentativnoj košarci Danijel Pejdž je rekla da joj je čast što je nastupala za Srbiju.

 

Zaista je neverovatan osećaj osvojiti zlatnu medalju, postati evropski šampion, igrati sa ovim devojkama, boriti se zajedno sa njima svaki dan – rekla je Pejdž.

Amerikanka, kojoj je Evropsko prvenstvo bilo prvo takmičenje u srpskom dresu, kazala je da njena dalja uloga u reprezentaciji zavisi od selektorke Marine Maljković.

– Nadam se da ću nastaviti da igram za Srbiju. Ako me selektorka bude želela, doći ću – kazala je Pejdž.

Ona je navela da „ne bi imala ništa protiv” da joj ubuduće na dresu stoji prezime „Pejdžić”, ali je kroz smeh dodala da bi se njen otac možda naljutio.

Najmlađa u srpskoj reprezentaciji, 20-godišnja Kristina Topuzović, još uvek ne može da veruje šta je doživela.

– Neverovatno je ovo što sam doživela sa 20 godina, ne može da se opiše, mora da se doživi. Svaka mi je pomogla kada je trebalo, kritikovala kada je to bilo potrebno. Mnogo mi je drago što sam igrala sa njima u timu –  rekla je Topuzović.

 

Najponosnija smo nacija na svetu! Bravo, zlatne devojke!

Posted by Sport Dnevno.rs on Monday, June 29, 2015

Nevena Jovanović je kazala da „i dalje sanja”.

– Nećemo da se probudimo iz ovog sna, mislićemo da i dalje sanjamo – istakla je Nevena Jovanović.

Prema njenim rečima, doček je bio najlepša stvar koja joj se desila u životu.

Ovo je nešto posebno, najlepša stvar koja se desila svima nama. Zaista je divno videti sve te ljude i konačno izaći na balkon. Stvarno je čast, znajući kakvi su se ljudi pojavljivali ovde – rekla je Jovanovićeva.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je trijumfom na kontinentalnom šampionatu obezbedila učešće na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru sledeće godine.