Milica Mandić predvodi srpske tekvondiste na EP u Azerbejdžanu

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić predvodiće reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, koje će se od 1. do 4. maja održati u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu.

Pored Mandićeve, Srbiju će predstavljati još 14 takmičara, a prvi na tatami izlaze Miloš Kilibarda u kategoriji do 54 kilograma, Relja Prosenica (+87) i Jovana Petrović (do 46).
Trener Dragan Jović očekuje da nacionalni tim sa Evropskog prvenstva donese više medalja nego na prethodnom takmičenju, kada su se srebrom, odnosno bronzom, okitili Mandićeva i Vanja Babić.

– Do sada je sve proteklo u najboljem redu. Odradili smo prvi trening i registraciju. Ovih nekoliko dana iskoristićemo da se prilagodimo vremenskoj razlici i da poradimo na taktici nakon žreba, budući da prvi borci izlaze 1. maja na tatami. Atmosfera u timu je pozitivna – rekao je Jović.

Prosenica je osvojio bronzu na prvenstvu Evrope za mlade seniore, ali se nada da će se ovog puta vratiti sa sjajnijom medaljom.

– Već sam učestvovao prošle godine na Svetskom prvenstvu u Meksiku, ali ovo je prvo evropsko. Poznajem sve protivnike i svestan sam jake konkurencije, ali dobro sam se spremio i verujem u sebe – rekao je Prosenica.

Tim za Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu:

Jovana Petrović (-46), Ivana Chujić (-49), Dragana Gladović (- 53), Aleksandra Radmilović (- 57), Dajana Perišić (- 67), Milica Mandić (- 73) i Ana Bajić (+ 73). Miloš Kilibarda (- 54), Miloš Gladović (- 58), Nikola Vučković (- 63), Ivan Purešević (- 68), Damir Fejzić (- 74), Stojan Rabijac (- 80),Djordje Marčetić (- 87) i Relja Prosenica (+87).