Milijaš srušio tradiciju! Crveno-beli rutinski protiv Nišlija, Crvena zvezda – Radnički (N) 2:0

Crvena zvezda je, u okviru prvog kola Jelen Super lige, slavila na 'Marakani' pobedivši ekipu Radničkog iz Niša - 2:0.

Tradicija prvog kola je srušena, a heroj je Nenad Milijaš! Sa dva postignuta gola, već u prvom poluvremenu, Milijaš je rešio pitanje pobednika.

Crvena zvezda je uspešno startovala u novoj sezoni i sasvim zasluženo trijumfovala. Imali su crveno-beli i više od igre, a pored sigurne, ofanzivne i dinamične igre, huk sa severa bio je pravi ‘vetar u leđa’.

Najava i tok meča:

Možda se promenio šef struke, možda je igrački kadar drugačiji od onog šampionskog, ali cilj je isti. On se nije menjao. Crvena zvezda kreće u odbranu trona!

Dok će se na tribinama slaviti titula, koja je vraćena na Marakanu posle ‘dugih’ šest sezona, onih 11 igrača na terenu neće previše slaviti, jer je pred njima postavljen veliki zadatak – sačuvati pehar u prostorijama kluba.

Nenad Lalatović započinje zahtevnu misiju u veoma teškom periodu za klub iz Ljutice Bogdana. Mladi stručnjak nije uspeo da sastavi željeni tim, jer rukovodstvo nije pronašlo novac za izmirivanje 1.5 miliona evra duga prema bivšim igrača i klubovima, pa i dalje stoji zabrana registrovanja novajlija. Ipak, i pored svih problema ekipa za početak sezone je ‘skrojena’.

Crvena zvezda – Radnički (Niš) 2:0

Stadion: Marakana (Crvena zvezda). Sudija: Milorad Mažić (Vrbas).

CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Lazović, Milijaš, Savićević, Pečnik, Rakić.

RADNIČKI (NIŠ): Filipović, Lazarevski, LJubinković, Đorđević, Pavlović, Ćulum, Kolarević, A. Jovanović, Đuričković, Punoševac, Pejčić.

Bez prava da se nađu na terenu su: Damir Kahriman, Bogdan Planić, Stefan Đorđević, Predrag Đorđević, Nikola Antić, Miloš Bosančić, Daniel Avramovski, Nenad Gavrić i Đorđe Despotović.

– Mi smo Crvena zvezda. Da igraju kadeti, pioniri ili veterani, srce mora da se ostavi na terenu. Hoću da pobedimo prvo kolo kako znamo i umemo. I da nam dođe Mančester junajted, išli bismo na tri boda – istakao je Nenad Lalatović.

Lalatoviću ostaje nada da će sa preostalim snagama iz prošle sezone uspeti da uspešno startuje, a za derbi sa Jagodinom ima na raspolaganju sve adute.

– Pričao sam sa upravom, nadam se da ću od drugog kola i meča sa Jagodinom moći da računam na sve igrače.

Prvo poluvreme:

Prvi napad pripao je fudbalerima niškog Radničkog. Odličan početak. Gosti već u drugom minutu imali izglednu priliku da postignu pogodak. Mladi čuvar mreže Crvene zvezde je dobrom intervencijom spasio svoj tim. Akcija Nišlija započeta je kada je Batioha istrčao ‘jedan na jedan’ sa golmanom domaćih, ali je Rajković utrčao u noge i pokupio loptu.

Odmah iz kontra napada pripretili su i crveno-beli, ali pokušaj Rakića nije bio opasan po gol Radničkog. Nastavilo se sa dinamičnim tempom igre.

Lazović je ponovo bio opasan po boku, kada je uputio odličan šut u peterac, ali je Rakiću nedostajao korak da postigne pogodak. Tandem Lazović/Rakić bio je veoma efikasan od samog starta.

Pokušavali su gosti da uspore igru domaćina i zaustave napade već na sredini terena… S druge strane crveno-beli su na istoj poziciji bili dominantni. Pritiskali su i zaustavljali protivnika.

Posle furioznog početka, sredinom prvog poluvremena, igra se ‘umrtvila’, pa nismo mogli da gledamo previše atraktivan fudbal.

Usledio je period utakmice, kada je domaćin konačno preuzeo inicijativu kakva se očekivala. Veliki pritisak, ofantivna igra i dobre pretnje. Pokušali su fudbaleri Crvene zvezde nekoliko puta sa ubacivanjima sa strane, a prednjačili su Lazović i Milijaš, bez većeg uspeha.

GOOOOOL! Milijaš za 1:0 Inicijativa se isplatila. Milijaš je šutirao sa više od 20 metara, lopta je na putu do gola pogodila Ljubinkovića i prevarila golmana Filipovića.

GOOOOOL! Razigrani Milijaš još jedno trese mrežu 2:0 Kapiten ‘crveno-belih’ zatresao je mrežu dva puta u tri minuta, ali je ovaj gol bio dosta čudan. Izveo je Milijaš slobodnjak sa nekih 30 metara iskosa sa desne strane, gađao bliži ugao, ali je Filipović loše procenio let i lopta je završila u mreži.

Drugo poluvreme:

Sa neočekivanim zakašnjenjem počelo je drugo poluvreme na Marakani. Zvazda je u nastavak meča ušla dosta ofanzivno, i već u početnim minutima drugog dela ozbiljno pretila. Pečnik je poslao loptu ka Savićeviću koji je bio sam pred golmanom Radničkog, ali nije uspeo da ga prebaci iz teške pozicije. Ubrzo je usledila još jedna dobra prilika za domaćina, ali niko nije uspeo da ‘ćušne’ loptu u gol posle centaršuta Pečnika.

Diktirala je Zvezda tempo, ali videla se rasterećenost u redovima crveno-belih i upravo zbog toga, sredinom drugog poluvremena gledali smo mirnu igru.

Mlada nada kluba iz Ljutice Bogdana – Luka Jović je već u prvom kontakntu sa loptom (zamenio Pečnika) došao u ozbiljnu priliku da svom timu donese treći gol, ali rezultat je ostao nepromenjen.

Milijaš je u nastavku uputio odličan udarac sa velike udaljenosti, a lopta je prohujala malo iznad prečke. I Radnički se otvorio, Ćulum je nekoliko puta probao bez uspeha, da bi nastavio Pejčić koji je loše zahvatio loptu. U završnici utakmice domaćin je apsolutno kontrolisao igru, bio dominantniji i iskusno priveo meč kraju…