Milijašev oproštaj od crveno-belog dresa uz pobedu, Rakić jedini strelac! Vojvodina – Zvezda 0:1

U meču trećeg kola Jelen Super lige fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su i treću pobedu u prvenstvu nakon što su u Novom Sadu savladali domaću Vojvodinu sa 1:0 (1:0).

Utakmica nije obilovala lepim fudbalskim detaljima, ali smo na „Karađorđu” ipak mogli da prisustvujemo sjajnom meču.

Trenutak odluke desio se u 16. minutu kada je Đorđe Rakić ”katapultom” sa dvadesetak metara zatresao mrežu.

Vojvodina nije bilo dovoljno konkretna na ovom meču i nije imala čemu da se nada.

Tim sa Marakane posle uvodna tri kola ima maksimalnih devet bodova i trenutno je prvoplasirana na tabeli Jelen Super lige.

Najava i tok meča:

Groznica fudbalskog derbija već danima trese Novi Sad jer Vojvodina u subotu dočekuje Crvenu zvezdu u momentu kada su oba kluba odigrala dobre mečeve u prva dva kola, a timovi su bili solidno raspucani postigavši po pet golova.

Zvezda je delovala moćno pritiv Nišlija i Jagodine, ali jasno je da će se u subotu nameriti na daleko jaču odbranu nego u uvodnim kolima, a nju predvodi odlični mladi štoper Vojvodine Srđan Babić.

– Crvena zvezda ima dobar tim u kom igra nekoliko vrlo iskusnih i kvalitetnih igrača, poput Milijaša, Mijailovića, Pečnika, te Darka Lazovića, od koga nam možda preti najveća opasnost. Naravno, naš stručni štab je skenirao njihovu igru, ali mi smo naučeni da pre svega vodimo računa o svojoj igri. Tako će biti i sutra – rekao je Srđan Babić.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Nenad Lalatović, je rivalu dao blagu prednost, ali i pored toga veruje u svoj tim i nada se novom trijumfu.

– Očekuje nas jedna lepa utakmice, protiv jako kvalitetnog protivnika. Ako mene pitate, Vojvodina se trenutno nalazi među dve-tri najbolje ekipe u ligi, bez premca. Radi se o timu koji može svakog da pobedi. U pitanju je spoj mladosti i iskustva – kazao je mladi strateg.

Jelen Superliga, 3. kolo: Vojvodina – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: “Karađorđe”. Gledalaca: oko 8.000. Sudija: Nenad Đukić. Strelac: Rakić u 16. minutu.

Vojvodina: Milinković-Savić, Nastić, Babić, Pekarić, Makarić, Ivanović, Alivodić, Poletanović, Puškarić, Veselinović, Gaćinović
Crvena zvezda: Rajković, Mijailović, Pavićević, Lazić, Petković, Savićević, Lazović, Milijaš, Kovačević, Rakić, Pečnik

 

Prvo poluvreme:

Utakmica je počela u lošim uslovima po igru jer je Novi Sad zadesila prava provala oblaka.

Huk sa tribina navijača i jedne i druge ekipe učinio je da se zaboravi kišovito veče, tako da pravi ljubitelji fudbala u lepoj atmosferi mogu da uživaju u meču dva kluba.

U prvih 15 minuta nismo bili u prilici da vidimo prave šanse za postizanje gola, ali je Crvena zvezda ipak malo bolji rival.

GOOOOOL! U 16. minutu Đorđe Rakić doveo je ekipu sa Marakane u vođstvo. Zvezdina polu-kontra omogućila je napadaču beogradskog tima da nekoliko koraka vodi loptu, a da onda sa više od 20 metara raspali desnicom po njoj, pa ni Milinković Savić, koji je bio dobro postavljen, nije uspeo da spreči da ona uđe, ispod prečke, u mrežu – 0:1.

Vojvodina je do izjednačenja mogla u 25. minutu, kada Mijat Gaćinović nije uspeo da na pravi način završi akciju sa Veselinovićem.

Jedini strelac u dosadašnjem toku meča, Đorđe Rakić, u 35. minutu morao je da napusti teren zbog povrede. Njega je zamenio mladi Luka Jović.

Nenad Milijaš imao je polu-priliku u 42. minutu. Pečnik je Zvezdinog kapitena uposlio sa levog krila, a ovaj je sa pet metara iz nezgodne pozicije isuviše lako uputio udarac, pa problema za Milinković-Savića nije bilo.

Do kraja prvog dela meča ništa ozbiljnije se nije desilo.

Drugo poluvreme:

Prvih pet minuta drugog poluvremena proteklo je u neinteresantnoj atmosferi, a onda smo videli po šansu za obe ekipe.

Najpre je pokušao Nenad Milijaš iz svoje omiljene pozicije – slobodnog udarca. On je šutirao sa 17 metara, što za njega i nije prevelika udaljenost, a ”bubamara” je otišla malo iznad prečke.

Uzvratio je Stojanović, posle slobodnog udarca za Vošu, a njegov pokušaj glavom poslao je loptu snažno pokraj stative.

Mogla je lako Zvezda do 0:2 da je Luka Jović sa osam metara, iako neometan, u 55. minutu šutirao pravo u golmana Vojvodine, što je samo rasplamsalo borbu jer je Vojvodina ponovo krenula u seriju opasnih napada.

Usledilo je nekoliko minuta prividne inicijative Vojvodine, da bi u 62. minutu ponovo Zvezda stvorila odličnu priliku, ali ovog puta Lazović nije uspeo da savlada talentovanog golmana ”Lala”.

Inače, ne previše primetnog Pečnika u 60. minutu zamenio je Gavrić.

Vojvodina je pokušavala da dođe do nove prilike za izjednačenje, ali je i dalje utisak da je Zvezda opasnija i bliža drugom golu, nego domaćin poravnanju rezultata.

Ipak, trener Crvene zvezde izgleda da prvenstveno želi da sačuva trenutni rezultat, pa je u 74. minutu umesto Vukana Savićevića poslao na teren defanzivnijeg Gorana Gogića.

Do poslednjeg sudijinog zvižduka mreža je mirovala, pa je tako Zvezda ostvarila i treću pobedu na startu šampionata.