Milinković: Bio je penal za Partizan, Volkov je bio ponesen emocijama – nije vređao

Trener Partizana, Zoran Milinković, otrkio je da sudiju Mažića ceni, ali da misli da je arbitar pogrešio što na 148. večitom derbiju nije dosudio penal za njegov tim. Strateg crno-belih je, takođe, stao u odbranu svog igrača Vladimira Volkova koji je posle meča rekao da je najbolji srpski sudija „prepotentan i narcis”, pravdajući ga velikim nabojem emocija koje nosi duel sa Crvenom zvezdom.

 

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je da su njegovi fudbaleri fizički i emotivno ispražnjeni posle utakmice sa Crvenom zvezdom.

Emotivno i fizički smo ispražnjeni posle derbija, što je normalno. Na raspored ne možemo da utičemo. Pokušaćemo da osvojimo tri boda i napravimo još jedan korak ka cilju, a to je titula – rekao je Milinković.

Crno-beli će se u sredu u vanrednom, 25. kolu srpskog prvenstva sastati sa Jagodinom, četiri dana posle remija bez golova u sa Zvezdom, posle čega je Partizan zadržao pet bodova prednosti u odnosu na ‘večitog’ rivala.

– Nema razloga za euforiju, još nismo osvojili titulu. Idemo utakmicu po utakmicu. Samo želim da moji momci nastave da ovako brane boje svog kluba, to je najvažnije – istakao je Milinković.

On je ocenio da je njegova ekipa mogla do boljeg rezultata u ‘večitom’ derbiju.

– Moglo je bolje u derbiju, možda je Partizan mogao i sa više da izađe iz te utakmice. Bili smo bliži pobedi, ali nikada nije lako pobediti Zvezdu. Ona je za nama i jedino o Jagodini razmišljamo i to kako da što bolje pripremimo tu utakmicu – objasnio je Milinković.

 

Partizan se posle utakmice sa Zvezdom žalio na suđenje Milorada Mažića, a klub je izdao i saopštenje ocenivši da su crno-beli oštećeni za penal.

Mažića izuzetno cenim, pokazao je veliki kvalitet nekoliko godina unazad. Ne bih da zvuči kao alibi, treneri to ne mogu da komentarišu, ali mislim da je stručna javnost ocenila da je bio penal – rekao je Milinković.

Levi bek crno-belih Vladimir Volkov posebno je bio ljut na Mažića posle derbija, rekavši između ostalog da je arbitar “narcis” i “prepotentan”. Milinković je stao u odbranu svog igrača.

– Vlada nije nikog uvredio. Jednostavno, morate da razumete koliko emocija nosi derbi. Prosto, to je bilo spontano, verovatno pod utiskom meča. Ne znam šta bih više mogao da kažem na tu temu, možda je moglo da bude umerenije to što je rekao, ali u redu, sve je to bilo pod naletom emocija – rekao je trener Partizana.

Partizan protiv Jagodine neće moći da računa na Nikolu Drinčića i Volkova zbog suspenzije, dok će svi ostali igrači biti na raspolaganju. Milinković je ocenio da je Jagodina dobra ekipa, sa odličnim igračima.

Jagodinu izuzetno cenim, uprkos lošim rezultatima te ekipe. Sve nas poziva na oprez, malo i naše psihofizičko stanje, to što je treća utakmica sa njima u kratkom vremenskom periodu. Mogu da pomrse račune kada se to neko najmanje nada – zaključio je Milinković.

Utakmica će se igrati u sredu od 18.30 na stadionu Partizana.