Milinković: Cilj Partizana je titula, očekujem tri boda protiv Spartaka

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da njegovi fudbaleri imaju obavezu da pobede Spartak u predstojećoj utakmici 27. kola Super lige Srbije i približe se osvajanju šampionske titule.

 

– Svaka utakmica ima svoju specifičnost. Sutra je različit ulog, Partizan se bori za titulu, a Spartak nije u baš zavidnoj situaciji. Želimo nova tri boda, svesni smo svog posla. Treba da izgaramo, odigramo što bolje i tako se za korak približimo tituli. Očekujem pravi pristup ekipe i ako bude tako, a verujem da hoće, nadamo se najboljem – rekao je Milinković na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Crno-beli će u subotu od 19 časova na svom stadionu igrati protiv subotičkog Spartaka utakmicu 27. kola Super lige Srbije. Četiri kola pre kraja prvenstva Partizan ima pet bodova više od drugoplasirane Crvene zvezde, dok se Spartak bori za opstanak, pretposlednji je na tabeli sa 25 bodova.

 

Milinković će moći da računa na sve igrače, a u sastavu će biti i Miroslav Vulićević, posle višemesečne pauze zbog povrede kolena.

– Radujemo se tome, Vulićević je mnogo dao fudbalu i raduje njegov povratak. Neće biti starter, ali gledaćemo da u narednim kolima dobija što veću minutažu jer je to put njegovog povratka. Znači nam njegov povratak, iako Ivan Bandalovski igra dobro, i to moram da istaknem – rekao je Milinković i dodao da kapiten Saša Ilić ima problema, ali da će biti među 18 igrača koji će konkurisati za utakmicu.

Prema Milinkovićevim rečima, Partizan ima obavezu da pobeđuje.

– Grešaka ima, ali moraćemo da ih svedemo na najmanji nivo. Igra non stop može da se razvija i unapređuje. Javnost će uvek da donese sud. Naravno da možemo da igramo bolje, tome teži svaki tim, ali okolnosti su takve kakve jesu, mnogo toga smo radili u hodu. Period iza nas je bio malo specifičan – istakao je trener Partizana.

 

Milinković je naveo da dobro poznaje ekipu Spartaka.

– Dobro poznajemo vrline i mane Spartaka. Ne treba zanemariti činjenicu da se bore za opstanak. Imaju kvalitetne, prekaljene superligaške igrače koji mogu svakom da naprave probleme – kazao je on.

Fudbaler crno-belih Darko Brašanac rekao je da očekuje pobedu.

– Spartak nema dobre rezultate u poslednje vreme i imaće mnogo motiva. Odgovorićemo, znamo šta nam donosi ova utakmica, očekujem da ćemo biti spremni i osvojiti nova tri boda. Sve zavisi od nas. Nadam se da ćemo u ovom ritmu nastaviti do kraja sezone – rekao je Brašanac.