Milinković: Igrači su svesni da ‘bežimo’ Zvezdi samo dva boda, u meču sa Radničkim očekujem reakciju

Novi trener Partizana Zoran Milinković očekuje težak debi protiv Radničkog iz Kragujevca, bez obzira na sve probleme sa kojima se rival suočava.

 

Milinković je pre sedam dana preuzeo Partizan umesto smenjenog Marka Nikolića.

Utakmica vredi tri boda, došli smo samo na „plus dva”, najvažnije ja da su igrači svesni toga i očekujem njihovu reakciju na pravi način. Nisam imao mnogo vremena za taktičke novine i uglavnom ćemo se osloniti na stvari iz prethodnog perioda – rekao je MIlinković.

On je ponovio da će Partizan igrati ofanzivno.

– Imamo kvalitet da igramo ofanzivno i verujem da će igrači to realizovati na terenu. Možda će nam biti potrebno vreme, ali nadam se da će to u bliskoj budućnosti doći do izražaja, jer obaveza Partizana je da igra napadački – naveo je trener crno-belih.

Milinković ne očekuje svih deset pobeda do kraja sezone u JSL.

– Nemoguće je da se pobedi na svim utakmicama do kraja, to je na nivou spekulkacija. Normalno je da neka ekipa u prvenstvu ima uspona i padova i zaista ne znam zašto kod nas nerešen rezultat donosi razočaranje. Stvoren je ambijent da je svaki meč „pitanje života ili smrti”, fudbal bi trebalo da bude viteštvo i nadmetanje – istakao je MIlinković.

 

Crno-beli će igrati bez suspendovanog Andrije Živkovića, dok će, kako je MIlinković rekao, o tome da li će na golu stajati Živko Živković ili Milan Lukač odluku doneti trener golmana Radiša Ilić.

Saša Ilić: Znamo šta je naš cilj

Kapiten Partizana Saša Ilić priznao je da nije prijatno kada se u kratkom roku sa „plus šest” dođe samo na „plus dva” i ocenio da upravo zato ekipa mora da opravda ulogu favorita protiv Kragujevčana

I pored svih teškoća potrebno je imati u vidu da je Radnički zabeležio dve pobede na poslednjih pet utakmica. Znamo šta je naš cilj, moramo da idemo iz meča u meč. Do derbija imamo još tri utakmice i bilo bi lepo da sve dobijemo – poručio je Ilić.

Utakmica 21. kola Superlige izmedju Partizana i Radničkog iz Kragujevca igra se sutra od 18 sati na stadionu u Humskoj.