Milinković: Kup je bitan kao i šampionat, poraz od Čukaričkog smatram neuspehom

Zoran Milinković
Beta

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je da smatra neuspehom poraz od Čukaričkog u finalu Kupa, ali da je njegovom klubu ipak najvažnije da je osvojio prvenstvenu titulu.

 

– Šampioni smo, pokušaćemo sledeće sezone da budemo još uspešniji. Titula je bila najbitnija, ali jednako je značajan i trofej u Kupu. Smatram ovo neuspehom za Partizan – rekao je Milinković novinarima posle utakmice.

Partizan nije uspeo da osvoji “duplu krunu”, pošto je poražen od Čukaričkog u finalu Kupa Srbije, igranom na stadionu Crvene zvezde.

– Nikada ne bih poništio učinak svojih igrača, oni su izneli prvenstvo, osvojili titulu. Izuzetno poštujem sve što su uradili ove godine, u ne tako lakim okolnostima – kazao je Milinković.

On je istakao da je Partizan dobro počeo finalnu utakmicu protiv Čukaričkog i da bi ishod verovatno bio drugačiji da su njegovi fudbaleri igrali kao u prvih 20-ak minuta.

– Da smo igrali kao što smo počeli, mislim da bi ishod bio bolji po nas. Moji momci su dali sve od sebe u želji da okrenu rezultat. Nisu uspeli, takav je kurs bio za nas ove godine – ocenio je trener crno-belih.

Milinković je dodao da će “biti vremena i prostora” za analiziranje i planiranja za narednu sezonu posle subote i utakmice poslednjeg kola Super lige Srbije.