Milinković: Ponosno smo vratili pehar u Humsku, hvala svima koji su ginuli za crno-bele

Trener Partizana Zoran Milinković rekao je danas da će njegovi fudbaleri učiniti sve da pobede Novi Pazar u predstojećoj utakmici 29. kola Super lige Srbije, iako su već obezbedili titulu šampiona.

 

– Iako sve ukazuje na naše slavlje, utakmica gotovo da dobija dimenzije revijalnog karaktera. Ali, dobro ćemo spremiti tim i igračemo na pobedu jer ćemo sutra ponosno vratiti pehar u Humsku, gde mu je i mesto – rekao je Milinković novinarima na stadionu Partizana.

Partizan će sutra pred svojim navijačima od 17 časova protiv Novog Pazara proslaviti titulu osvojenu u prošlom kolu.

Milinković je zahvalio svima koji su doprineli osvajanju šampionske titule.

Hvala baš svima koji su ginuli za crno-bele boje tokom ove godine. Ispred svih, zasluge pripadaju igračima, navijačima, rukovodstvu, stručnom štabu. Zahvalnost ide i na adresu bivšem stručnom štabu, rukovodstvu, igračima, koji su teret poneli u jesenjem delu – rekao je Milinković.

Njemu je ovo prvi trofej u trenerskoj karijeri.

– Odličan je osećaj, kruna karijere, nešto što mi je u velikoj meri ispunilo život. U ovom klubu sam odrastao, mnogo ga volim i pokazalo se da san može da postane java. Mnogo je emocija. Jedva čekam i finale Kupa i sve te izazove u Evropi – kazao je Milinković.

Prema njegovim rečima, stručni štab će uporedo sa utakmicama raditi i na izveštaju koji će podneti upravi, a u kojem će biti prikazana vizija i predlozi kada je u pitanju tim za sledeću sezonu.

– Analiza će biti vrlo temeljna, stručna i ozbiljna. Daćemo konkretne predloge šta i kako dalje, vezano za igrački kadar. Sve to zavisi od mnogih okolnosti, želje nisu sporne. Pravi put je da sledeće sezone budemo jači, ali to zavisi od mnogih faktora. Pokušaćemo da uradimo najbolje i najviše što možemo. Verujem da ćemo uspeti da obradujemo navijače – rekao je Milinković.

 

On je najavio da će Partizan protiv Pazara nastupiti u kombinovanom sastavu, ali nije želeo da otkrije ko će igrati.

– Verujem da momci neće razočarati, iako ćemo u određenoj meri osvežiti tim i pružiti šansu igračima sa manjom minutažom. Razmišljam da odmorim one koji su do sada izneli najveći teret – kazao je Milinković.

Kada je reč o samoj utakmici, trener crno-belih je naveo da njegova ekipa “u lepom raspoloženju” čeka Novi Pazar.

Oni se bore za Evropu i time utakmica dobija na težini. Ali, to je njihova stvar, i u prethodnim periodima smo se susretali s timovima sa različitim ambicijama i uvek smo to uspevali da iznesemo – rekao je Milinković.

Upitan da li će čestitati treneru Pazara Miloradu Kosanoviću što je pobedom nad Crvenom zvezdom znatno olakšao put Partizana ka tituli, Milinković je rekao da će čestitka biti nakon utakmice, sa koje god strane.

– To što je pobedio, to je uradio vodeći svoj klub i to je normalno. Ne bih više od ovog komentara. A, što se same utakmice tiče, sačekajmo da se ona završi. Čestitka će u svakom slučaju biti, sa jedne ili druge strane – rekao je Milinković.

Trener Partizana je, takođe, istakao da njegovi fudbaleri jedva čekaju sredu i utakmicu sa Čukaričkim u finalu Kupa.

Partizan će dočekati Novi Pazar sutra od 17.00, u 29. kolu Super lige Srbije. Ulaz na stadion u Humskoj biće besplatan. Program će početi u 16.00, koncertom grupe JNA, a crno-belima će trofej biti uručen u 16.40.