Milinković pred derbi: Nama nije biti ili ne biti, besmisleno je da neko preti Partizanu

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da bi pobeda njegovog tima u predstojećem "večitom" derbiju protiv Crvene zvezde bila samo jedan korak ka konačnom cilju, pošto je do kraja prvenstva u opticaju još 21 bod.

 

– Dobro smo raspoloženi i jedva čekamo da počne meč. Svesni smo značaja utakmice, dižemo samopouzdanje iz dana u dan, očekujem od momaka da izgaraju na terenu svih 90 minuta i da odigraju utakmicu koja će nam doneti mnogo zadovoljstva. Ima još sedam kola do kraja, kod nas nije Hamletovski biti ili ne biti – rekao je Milinković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Fudbaleri Partizana sutra od 18 časova igraju na gostujućem terenu protiv Crvene zvezde, 148. “večiti” derbi u sklopu 24. kola Super lige Srbije. Crno-beli imaju pet bodova prednosti nad velikom rivalom.

– Još 21 bod je u opticaju i jednakom voljom, snagom i žestinom treba da odigramo do kraja da bismo uzeli naslov prvaka – dodao je Milinković.

Milinković je naveo da nema kadrovskih problema i da će Vladimir Volkov biti spreman za utakmicu.

On je istakao da je Partizan svestan kvaliteta Crvene zvezde, individualnog i timskog, da poštuje protivnika, ali da će pokušati da nametne svoj stil igre.

– Znamo šta je naša obaveza, znamo kako treba da igramo i kako treba da se ponašamo – dodao je trener Partizana.

Upitan da li je lakše dobiti derbi ili utakmice koje dolaze posle toga, Milinković je rekao da je “prvenstvo maraton koji treba istrčati”.

– Naravno da bi mnogo značila pobeda u derbiju, bili bismo korak bliže konačnom cilju, ali poštujemo sve protivnike do kraja. Ništa manje nisu važni Jagodina i Vojvodina, jer se crta uvek podvlači na kraju – rekao je on.

Prethodnih dana iz Zvezde je najavljivano da će utakmicu početi ofanzivno.

– Besmisleno je pretiti Partizanu, od toga nema ništa. Mi imamo mnogo igrača koji su već igrali derbi i umeju da podnesu pritisak. Otvaranje utakmice je važno, mi imamo nekoliko varijanti i verujem da će naši igrači odgovoriti šta god da Zvezda spremi. Ne verujem da je 20 minuta presinga dovoljno da neko pobedi Partizan, meč traje 90 minuta – rekao je Milinković.