Milinković: Protiv Jagodine idemo na pobedu i u revanšu, u finalu Kupa želim Voždovac

Trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da njegova ekipa i pored dobrog rezultata iz prvog meča polufinala Kupa Srbije, mora u Jagodini da odigra maksimalno ozbiljno i koncentrisano.

 

– Predstoji nam značajna utakmica, činjenica je da imamo dobar rezultat iz prvog meča, ali naša obaveza je da odigramo maksimalno skoncentrisano, odgovorno i prođemo dalje. Ubeđen sam da ćemo odigrati kvalitetno i cilj je pobeda – izjavio je MIlinković na konferenciji za medije u Humskoj.

On je dodao da su svi igrači, sem povređenog Miloša Ostojica spremni, ali da će zbog značaja naredne prvenstvene utakmice protiv OFK Beograda odmoriti pojedine prvotimce.
 

– Jagodina je vrlo kvalitetan rival, ekipa je duže vreme na okupu. Nećemo menjati sistem igre, ali imaćemo u vidu da oni u poslednje vreme igraju u formaciji 3-5-2 – konstatovao je Milinković.
 

Prema njegovim rečima duel u Jagodini i naredni prvenstveni dueli služiće da se ekipa uigra za derbi sa Crvenom zvezdom 25. aprila, koji bi mogao da odluči šampionsku trku.
 

– Derbi je poseban meč, posle Jagodine slede nam utakmice sa OFK Beogradom i Mladosti iz Lučana. Nije alibi, ali nedostaje nam vremena i kroz ove utakmice tražićemo kostur tima za derbi, iako protivnici nisu ekipe protiv kojih možemo da se uigravamo – rekao je on.

 

Na pitanje koga bi voleo u finalu, MIlinković je bio jasan:
 

– Voleo bih da igramo protiv Voždovca, iako je Čukarički veliki favorit, nakon 2:0 u prvom meču – poručio je MIlinković.
 

Prvotimac Partizana Petar Grbić istakao je da prednost iz prvog meča neće opustiti ekipu i da će maksimalno ozbiljno pristupiti revanšu.
 

– Imamo prednost od 3:0, to nam daje sigurnost, ali ne smemo da se opustimo. Ako budemo pravi i odigramo kako znamo realno je da prođemo u finale – rekao je Grbić i dodao da lično može još bolje i da se nada da će ponovo pružati partije na nivou iz OFK Beograda, kada ga je takođe trenirao Milinković.
 

Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Jagodine i Partizana igra se u sredu od 19 sati.