Milinković: Saša Ilić je Partizanova dragocenost!

Novi trener Partizana u subotu je položio prvi ispit. Debi na klupi crno-belih Zoran Milinković je zajedno sa svojim igračimao započeo teško ostvarenom pobedom, ali veoma važnom jer klub iz Humske posle 21. kolo Superlige Srbije „večitom” rivalu beži pet bodova.

 

Pred jučeršnji trening, Milinković je za klupski sajt izneo svoje impresije iz duela sa Radničkim iz Kragujevca.

Najvažnije da smo ostvarili cilj koji smo zacrtali uoči meča, a to su tri boda. Na utakmici je bilo dobrih momenata, ali treba biti iskren i reći da je bilo i dosta oscilacija u igri. Siguran sam da će, kako vreme bude prolazilo, sve doći na svoje mesto – nada se Milinković.

Fudbaleri Partizana savladali su na svom terenu ekipu Radničkog iz Kragujevca sa 2:1 (0:0) u utakmici 21. kola Superlige Srbije. Ovom pobedom, crno-beli su pobegli „večitom” rivalu na pet bodova razlike. Ranije u subotu, Crvena zvezda je izgubila u Novom Pazaru rezultatom 2:1, što je crno-belima dodatno povećalo pritisak pred izlazak na teren, a to se naročito primećivalo tokom prvog poluvremena.

PROMENE U IGRI

Milinković primenio novu taktiku

Modifikovali smo sistem i krenuli da igramo ofanzivno, sa samo jednim zadnjim veznim i tri ofanzivna vezna igrača prema špicu. Smatram da je obaveza Partizana da tako igra, ali biće utkamica na kojima ćemo, zavisno od okolnosti i profila protivnika, primenjivati i neke druge sisteme. Ipak, generalni princip će nam biti – ofanziva. Ne moraš igrati sa dva špica da bi se reklo da si ofanzivan, a posebno naš tim sa veznim i polušpicevima, kao što su Ilić, Babović, Ninković, Grbić, Živković, Marinković, Luka i Brašanac, koji imaju u nogama golove i asistencije – objasnio je Milinković.

– Pritisak se osećao svakog momenta, iako smo mi to pokušali da ,,sklonimo’’ sa igrača. Međutim, to je bila nemoguća misija, a ja sam već u svlačionici video reakcije igrača, jer su svi odreda pratili taj duel. Dobra okolnost je ta, da su tokom meča smogli snage i iskazali jedan jako dobar voljni momenat, pošto je sa ekipama iz takozvanog ,,donjeg dela tabele’’ uvek mnogo teže igrati i pobediti – objašnjava strateg crno-belih.

Novopečeni trener Partizana ističe da je uloga Saše Ilića u prevazilaženju te početne ,,stegnutosti’’ ogromna.

– Ne treba trošiti reči kada se govori o ulozi Saše Ilića u ovom timu, jer je on, jednostavno, naša dragocenost – jasan je Milinković.

 

Zoran Milinković je veoma emotivno ispratio meč sa Kragujevčanima.

Bio sam pun emocija, ali sam morao da budem skoncentrisan isključivo na utakmicu i učinak igrača. Pobeda mi mnogo znači, jer dobro znam koliko je važan taj prvi korak. U protekle dve nedelje razni događaji u klubu su pomalo uticali na atmosferu, koja je ipak u svlačionici bila pozitivna i na visokom nivou. Drago mi je da je celokupan trud igrača na kraju nagrađen pobedom – zadovoljan je on.

Sledeći protivnik Partizanu je Jagodina u revanš meču polufinala Kupa. Crno-beli su u utakmici sa Radničkim bili u situaciji da imaju veliki pritisak zbog ,,moranja’’, a u narednom meču sa „Ćuranima” su u situaciji da imaju veliku prednost, što ponekad može i da nesvesno opusti igrače.

– Naš cilj je da prođemo Jagodinu i osvojimo kup. Potpuno smo skoncentrisani na taj zadatak i nema šanse da se bilo ko u klubu ,,opusti’’ pred revanš sa Jagodincima. To je apsolutno isključeno, jer jedan Partizan to sebi ne sme nikad da dozvoli. Ni slučajno – zaključio je Zoran Milinković.