Milinković trener Partizana? Tumbaković ništa ne zna o smeni Nikolića

Danas bi u Partizanu trebalo da se ozvaniči smena trenera. Stratega crno-belih, Marka Nikolića, zameniće najverovatnije Zoran Milinković...

 

foto: beta

Partizan je za pet prolećnih kola JSL sa šest spao na tek dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, a iako je tokom zime ostao bez ključnih igrača, uprava odgovornost prebacuje na trenera.

Jasno je da odgovornost struke postoji. Nikolić je od našeg dolaska u klub imao podršku i puno poverenje, ali njih moraju da isprate rezultati – rekao je za Večernje Novosti potpredsednik Milorad Vučelić.

Očekuje se da Milinković u utorak podnese ostavku u Voždovcu, te u sredu bude zvanično predstavljen kao novi trener Partizana. Debi će imati protiv kragujevačkog Radničkog 4. aprila u Humskoj 1.

 

foto: fkvozdovac.rs

Partizan je posle dva vezana remija na otvaranju drugog dela sezone savladao Donji Srem i Rad, bio ubedljiv i u prvom meču polufinala Kupa, ali je novi remi protiv Čukaričkog bilo previše za novu upravu crno-belih.

Imaćemo u utorak sastanak Sekretarijata, analiziraćemo učinak ekipe u prvih pet kola. Čukarički je nesporno dobar tim, ali stoji i to da smo mi drugo poluvreme odigrali jako loše. To je uz činjenicu da je prednost svedena sa šest na samo dva boda zabrinjavajuće – rekao je Vučelić.

Predstojeća dvonedeljna pauza u JSL zbog reprezentativnog termina će svakako mnogo pomoći crno-belima da se konsoliduju pred nastavak sezone, jer ih krajem aprila očekuje i „večiti” derbi sa Crvenom zvezdom.

Zaista ni najmanje ne sumnjam u kvalitet ekipe. Uveren sam da imamo najbolji tim u ligi i nadam se da ćemo uspeti da se izdignemo iz situacije koja nije nimalo prijatna – zaključio je Vučelić.

Novosti prenose da čelnici kluba nisu kontaktirali potpredsednika zaduženog za sportska pitanja Ljubišu Tumbakovića u vezi sa smenom Nikolića, što je drugi put za samo tri meseca od dolaska nove uprave da se razilaze u statovima, jer je trofejni trener bio i protiv prodaje Petra Škuletića pre kraja sezone.