Milinković: Ušao sam u bitku i želim da pobedim u njoj, Partizan ima najbolje navijače na svetu

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Milinković rekao je danas da se nikada nije bojao izazova i da veruje u ostvarivanje ciljeva sa novim klubom.

 

Milinković je u sredu imenovan za trenera crno-belih, sa kojima je potpisao ugovor do kraja sezone, a pošto je uprava kluba prethodno otpustila Marka Nikolića. On je do sada vodio ekipu Voždovca, pretposlednju na tabeli Super lige, sa kojom se borio za opstanak.

Ipak, u svojm prvom obraćanju kao trener Partizana, Milinković ističe veliki optimizam i samopouzdanje.

– Verujem u uspeh, ušao sam u bitku i želim da pobedim. Hrabrost mi nikad nije nedostajala, nikada se nisam bojao izazova na terenu. Verujem da ćemo uz naporan rad i veliku disciplinu, i veliko poštovanje prema protivnicima, ostvariti svoj cilj – rekao je Milinković na promociji na stadionu Partizana.

Milinković je rekao da ga ne opterećuje to što se do sada borio za opstanak, a od sada će za titulu.

– Mene to ne opterećuje. Radim već dugo i verujem u to što radim. Imam puno iskustva, a te dve situacije ne mogu da se uporede – kazao je Milinković.

Novi trener crno-belih je dodao da misli da Partizan ima najjači tim u prvenstvu.

– Čeka nas težak posao. Ono što je možda mali hendikep jeste vreme, njega nikad nema dovoljno, ali sam siguran da Partizan ima najjači tim i najbolje navijače na svetu, što vidim kao ogromnu snagu i verujem da ćemo zajedno uspeti – rekao je Milinković.

Partizan je lider Super lige posle 20 kola sa 47 bodova, dva više od drugoplasiranog “večitog” rivala Crvene zvezde.

 

Milinković je rekao da veruje da će u prvom planu biti tim i dobri rezultati, a samim tim i podrška sa tribina.

– Voleo bih da jednom za svagda završimo sa tom utakmicom u kupu. Posle te kobne večeri, koja je bila jedna od najlošijih za srpski fudbal, nisam davao izjave, jer sam bio igrač i Partizana i Vojvodine, a istrpeo sam mnoge uvrede. Sa puno želje i strasti, uvek izgaram za tim. Ne znam da li je trebalo drugačije da se ponašam. Sve ovo što se desilo prethodnih dana, gde se u fokus stavlja ta utakmica, mislim da nije korektno – rekao je Milinković.

Milinković je trenirajući Voždovac igrao nerešeno 3:3 sa Partizanom na početku prolećnog dela sezone.

– Sam sebi sam otežao posao – naveo je Milinković uz osmeh.

On je u svojoj trenerskoj karijeri vodio i OFK Beograd, a 2012. je dva puta savladao Crvenu zvezdu. Kako je rekao, nada se da će dobiti “večitog” rivala i sa crno-belima.

– Ako Bog da i sreća junačka – dodao je Milinković.

Milinković će na klupi Partizana debitovati 4. aprila, kada će crno-beli u prvenstvu dočekati Radnički 1923.