Milojević: Fudbaleri su pokazali koliko vrede i da zaslužuju što su u Čukaričkom

Trener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da su njegovi fudbaleri videli kako treba da igraju i da su na utakmici sa Gredigom pokazali da vrede.

– Rekao sam svojim fudbalerima da igraju slobodno, jer je ovo za njih jedno veliko iskustvo i da u ovakvim utakmicama samo možemo mnogo da dobijemo. Videli su koji je put, koliko mogu. Pokazali su da vrede i da zaslužuju što su u Čukaričkom – rekao je Milojević novinarima posle utakmice u Salcburgu.

Čukarički je eliminisan od austrijskog Grediga sa ukupnih 5:2. Srpski tim je u revanšu pobedio sa 2:1.

– Nismo verovali u prolaz dalje. Uvek postoji neka nada, ali mislim da je već u Beogradu bilo dosta toga rešeno, već smo želeli da nametnemo naš stil igre i pokažemo kakva smo ekipa. O ozbiljnosti Grediga govori to da su i u revanšu izašli u najboljem sastavu – kazao je Milojević.

Beogradski klub je oštećen u revanšu, pošto arbitar pri rezultatu 2:1 nije dosudio penal i pokazao crveni karton fudbaleru Grediga kao poslednjem igraču odbrane.

– Saglasio bih se da je bio penal i crveni, sigurno je da bi sve bilo drugačije sa 3:1, 20 minuta do kraja, ali nema veze… Bitno je da smo dobili utakmicu i zemlju prezentovali na najbolji mogući način – istakao je Milojević.

Milojević je ponovio da je crveni karton njegovog fudbalera Lukasa Pjasentina u prvom susretu rešio pitanje pobednika dvomeča.

– Apsolutno zasluženo smo danas pobedili, želeli smo da zaboravimo prvi susret. Taj rezultat apsolutno nije slika stanja – dodao je on.

Gredig će u narednoj rundi kvalifikacija igrati protiv moldavskog Zimbrua, koji je eliminisao CSKA iz Sofije.

Milojević je čestitao Gredigu na prolasku i poželeo sve najbolje u nastavku Lige Evropa, kao i da se plasira u grupnu fazu.