MILOJEVIĆ HRABRI EKIPU PRED LIVERPUL: “Nikome ovde nije prijatno, osetiće pravo navijanje”

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da je Liverpul favorit u predstojećem meču Lige šampiona, ali je istakao će igrači s Enfilda sutra u Beogradu osetiti šta znači pravo navijanje.

Beta

– Čeka nas važan događaj jer nam dolazi jedna od najboljih evropskih i svetskih ekipa. Mislim da će biti pravi spektakl uz ono što samo naši navijači znaju da prirede. Liverpol je favoriti. Mi smo u jako teškoj grupi, to smo znali i pre početka, ali mislim da smo se spremili i da ćemo dati sve od sebe kao što smo to radili na svim prethodnim utakmicama, a videćemo za koliko će to biti dovoljno – rekao je Milojević novinarima na stadionu “Rajko Mitić”.

Fudbaleri Zvezde dočekuju sutra ekipu Liverpula u utakmici četvrtog kola Grupe C Lige šampiona. Ekipa s Enfilda je prva na tabeli sa šest bodova, dok su crveno-beli poslednji sa jednim osvojenim bodom.

– Da li pominjati trenera Klopa, igrački kadar, istoriju Liverpula, navijače… Mislim da je najbolje da ne kažem ništa jer ću time da kažem sve. Ponosan što ćemo imati ovakav spektakl u Beogradu – rekao je Milojević.

Liverpul je u prethodnom kolu pobedio Zvezdu sa ubedljivih 4:0, a novinare je zanimalo šta će biti drugačije u Beogradu.

– Znate da smo bili kažnjeni, da nismo imali pomoć naših navijača u gostima. Svi dobro znaju šta znači igrati na Marakani, niko se ovde prijatno ne oseća… Ne znam koliko će to da utiče na igrače Liverpula, jer oni igraju iz nedelje u nedelju pred takvom atmosferom, ali mislim da će i za njih da bude fascinantno. Bili smo na Enfildu ali daleko je to od navijanja na Marakani, biće mi drago kad budu čili ono pravo navijanje – rekao je Milojević.

Trener Zvezde je istakao da će njegovi igrači na sutrašnjem meču morati da budu koncentrisani svih 90 minuta.

– Pričamo o ekipi koja je selektirana za osvajanje Lige šampiona. Ne smete da imate pauze i prazan hod, jer imaju igrače koji imaju veliki individualni kvalitet i koji mogu da vas kazne za najmanju sitnicu. Jako je bitno da imamo koncentraciju svih 90 minuta – rekao je Milojević.

– Liverpul, Napoli i PSŽ igraju u tri najbolje lige na svetu, to je jednostavno neka druga dimenzija. To je tako. Mi se trudimo i dajemo sve od sebe, ali igrate protiv ekipa koje će se takmičiti za osvajanje Lige šampiona… Ne razmišljamo o rezultatu, kakav god da bude, ići će na moju dušu. Želim igračima samo da se predstave, mislim da možemo bolje, mnogo bolja nego prethodne dve – dodao je Milojević.

Trener Liverpula Jirgen Klop je odlučio da Đerdan Šaćiri ne doputuje za Beograd, a engleske novinare je zanimalo da li Milojević smatra da je njegov kolega doneo pravu odluku.

– Ako je Klop tako odlučio… Ostaćete uskraćeni za odgovor. Zna se cela situacija, ne bih imao nešto da dodam – rekao je Milojević.

Fudbaler Zvezde Marko Marin rekao je da se cela ekipa raduje sutrašnjoj utakmici i dodao da se nada da će biti drugačija od one na Enfildu.

– Liga šampiona je uvek nešto specijalno, a igrati kući je još posebnije. Znamo šta nas očekuje, nadam se da će biti drugačija nego u Liverpulu pred našim navijačima, daćemo sve od sebe i pokušati da iznenadimo – rekao je Marin.

– Znam kako se ja osećam kad igram kući, kad se setim samo utakmice protiv Napolija, i njima nije bilo lako, a svi su očekivali pobedu Napolija. Sutra će igrači Liverpula doživeti šta znači igrati ovde, ali i mi na terenu moramo dati sve od sebe, moramo se boriti za svaku loptu i pokazati više nego u Liverpulu – dodao je Marin.

Novinare je zanimalo i da će Zvezda na svom stadionu možda igrati riskantnije nego na Enfildu.

– Ekipu kao Liverpul napadati 90 minuta je smrt, to ne radi nijedna ekipa na svetu protiv Liverpula, nismo toliko naivni – rekao je Marin.

Utakmica se igra sutra od 18.55 na stadionu “Rajko Mitić”.