MILOJEVIĆ NADAHNUTO PRED REVANŠ: “Zvezda živi za ovakve utakmice, velika očekivanja pretvaramo u energiju”

Vladan Milojević
print screen/youtube.com/Crvena zvezda

U iščekivanju jedne od najvažnijih utakmica u novijoj istoriji kluba, sve u i oko stadiona Crvene zvezde nagoveštava da nas očekuje veličanstveni spektakl

 

Dva postignuta gola na prvom susretu u Krasnodaru, ulivaju ogromnu dozu samopouzdanja među navijačima ali i igračima koje će Vladan Milojević sutra povesti u još jedan evropski boj. 

– Spremamo se kao i za svaku utakmicu. Već sam više puta rekao da je Krasnodar ozbiljan protivnik. Što se tiče nas, mi smo spremni, vredno treniramo, momci su motivisani i trudićemo se da damo sve od sebe. To je jedino što možemo uvek da obećamo. Želimo da idemo dalje, cilj nam je da prođemo, ali ja samo tražim od igrača da se borimo od prvog minuta, da budemo ono što jesmo, pravi sportisti, da pokažemo ljubav prema Zvezdi na delu, a ne na rečima. Mislim da će presudna biti koncentracija, ali svaki detalj može da promeni tok utakmice i odluči je. Moramo biti koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta. Jedino što je sigurno je da Le Talek neće igrati zbog suspenzije. Sve drugo ćemo videti tokom današnjeg i sutrašnjeg dana. Uvek želim da zaštitim svoje igrače, sa bilo koje strane. Krasnodar je izuzetno dobra ekipa, imaju dosta dobrih igrača. Da li je hendikep povreda Ristića, meni je pre svega žao što se on povredio i želim mu brz oporavak – rekao je trener Vladan Milojević, a preneo zvanični sajt kluba.

Milojević ističe da su velike utakmice ono što čine fudbal popularnim.

– Igrači se stvaraju na jakim utakmicama. Pravi sportisti vole da igraju velike utakmice, i veliki klubovi takođe. Zvezdi su potrebne velike utakmice. Mi smo do sada imali tri protivnika u Evropi, i sve tri ekipe sa kojima smo igrali igraju potpuno drugačije jedna od drugih. To je nešto što je lepo, interesantno u fudbalu. Zvezda ima dosta mladih igrača i dosta igrača u najboljim godinama i Zvezdi trebaju jake utakmice. Što češće budemo igrali ovakve utakmice, oni će enormno napredovati. Voleo bih da se to desi, za to živimo i za to treniramo. To sanjamo – iskren je Milojević.

Pritisak je prisutan, ali Zvezdin trener smatra da on mora da se usmeri na pravu stranu i pretvori u „vetar u leđa“.

– Pritisak postoji uvek, ko sa njim ne može da se nosi, ne može da se bavi fudbalom na pravi način. Mislim da je to ono što i razlikuje igrače. Imate puno kvalitetnih igrača koji su ostajali tu gde jesu jer nisu umeli da se nose sa pritiskom. Pritisak i ako postoji, mora da se smiri pozitivnom energijom. U kolektivnom sportu postoji psihologija ekipe, a ne samo pojedinca. Svako od njih mora da ima automotivaciju, što se dosta pokazuje u individualnim sportovima, a ovde se mora ubaciti u kolektiv. Kada imate samopouzdanje i verujete u sebe, taj pritisak ignorišete i pretvarate ga u pozitivnu energiju – objašnjava Milojević.

Na stadionu, oko stadiona, na svakom koraku preovladava optimizam i pozitivna energija.

– Drago mi je ukoliko smo uspeli da vratimo veru navijačima i ukoliko igramo fudbal koji se dopada navijačima. Nisam populista, neko ko voli mnogo da priča i obećava, volim nešto da napravim a drugi neka sude. Svaki put kod ovakvih događaja kada čujete da će stadion biti krcat vam predstavlja dodatni motiv i tera vas da budete još bolji. U fudbalu ne postoje granice. Morate biti pozitivni, ja sam neko ko je generalno pozitivan i to pokušavam da prenesem i na igrače. Ako su i navijači pozitivni, nadam se da ćemo skupiti svu tu pozitivnu energiju i usmeriti je na pravu stranu – rekao je Vladan Milojević.