MILOJEVIĆ O SUSPENZIJI STADIONA: “UEFA ima dvostruke aršine, a kazna će nas ojačati”

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je danas da njegovu ekipu očekuje derbi meč protiv subotičkog Spartaka i istakao da će kazna Evropske fudbalske unije samo ojačati crveno-bele.

Vladan Milojević
Beta

– Dolazi nam još jedna u nizu ekipa koja je izborila izlazak u Evropu. Spartak jako dobro predstavlja Srbiju u kvalifikacijama i čestitao bih im na izuzetnim rezultatima. Dobra su ekipa, pokazali su kontinuitet, izbacili su toliko dobrih igrača… – rekao je Milojević na konferenciji za novinare.

– Očekuje nas derbi susret, jer su dva tima koja su medju prva četiri završili prethodno prvenstvo – dodao je on.

Fudbaleri Zvezde sutra od 19.00 dočekuju Spartak u četvrtom kolu Super lige Srbije.

Milojević je naveo da će se crveno-beli na najbolji mogući način pripremiti za taj meč.

– Videćemo u kom sastavu ćemo izaći. Raduje me što imam sve igrače na raspolaganju. Ko god da izađe na teren, zaslužio je. Milić je jedini igrač van stroja, ali vrlo brzo će se vratiti, za nekih sedam dana – rekao je Milojević.

Zvezdu nakon meča sa subotičkim Spartakom već u utorak očekuje revanš utakmica protiv Spartaka iz Trnave u kvalifikacija za Ligu šampiona, a Milojević je naveo da ne razmišlja o tome što će imati malo vremena za pripremu revaš utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Zvezda će naredne dve utakmice u nekom od evropskih takmičenja igrati pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić” zbog zbog rasističkih parola i blokiranog stepeništa na utakmici sa Suduvom u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Verujte mi da mislim da bi to trebalo da nas ojača. Sigurno će klub da uradi sve što se tiče žalbenog dela. Mislim da je prestrogo, očekivali smo jednu utakmicu… Uefini aršini su malo drugačiji. Kada pogledamo šta se dešavalo na drugim mečevima, gde su na primer navijači Sparte protiv Spartaka došli do pola terena… Nije moje da pričam o tome. Mi ćemo biti fokusirani na teren – rekao je Milojević.

Brazilski fudbaler Žonatan Kafu od juče je igrač Crvene zvezde.

– Videćemo koji je stepen njegove fizičke pripreme… On je pojačanje koje smo želeli, pojačaće konkurenciju u timu – rekao je trener Zvezde.