MILOJEVIĆ PRESREĆAN POSLE VELIKOG TRIJUMFA: “Ova generacija je vratila dostojanstvo Zvezdi”

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izjavio je večeras da je plasman u Ligu šampiona veoma veliki uspeh, da je klub sada tamo gde pripada i da su navijačima probuđene emocije i vera.

crvenazvezdafk.com

– Jako veliki uspeh. Verovali smo sve vreme. Vratili smo Zvezdu gde pripada, iako toga možda još nismo svesni. Da li smo zasluženo ili nezasluženo, nije toliko bitno, bitno je da je Zvezda posle mnogo godina ušla u Ligu šampiona. Apsolutno svi zaslužuju ovo, od navijača, uprave, stručnog štaba, a najveće zasluge idu igračima koji su pokazali karakter i koliko vole ovaj klub – rekao je Milojević na konferenciji za novinare u Salcburgu.

Zvezda se plasirala u grupnu fazu Lige šampiona, pošto je nakon 0:0 u Beogradu igrala nerešeno 2:2 sa Salcburgom u Austriji, iako je imala dva gola zaostatka.

– Bilo je izuzetno teška utakmica. Protivnik je fantastičan, koji ima sistem i način igre, koga smo se pribojavali. Ne odustaju od svog plana. Jednostavno, nismo bili ti na poluvremenu i bili smo dužni. Igrači su to uradili i čestitam im i hvala im za lepe trenutke – kazao je Milojević.

Istakao je predivan ambijent.

– U životu je najgora stvar kada nekome probudite emocije. Možete i da pogrešite, ali je jako teško kad nekom probudite emocije i onda nema dalje. Mislim da smo navijačima probudili emocije i veru. Ceo region sa nama. Mnogo poruka sam dobio iz Grčke, sa Kipra, koliko ljudi vole Crvenu zvezdu… Momci su to uradili rezultatima, igrom i borbenošću i nema nazad. Bilo je bitno da mi njih probudimo a oni nama priređuju nešto što ne možete da kupite – istakao je Milojević.

– Mnogo je Zvezda propatila godinama unazad. Drago mi je da je ova generacija bar donekle povratila dostojanstvo jer je Crvena zvezda ipak veliki klub – dodao je trener Crvene zvezde.

Nije želeo da komentariše suđenje Džunejta Čakira i penal koji je dosudio za Salcburg.

– Iskren da budem, nisam video situaciju. Ne treba gledati na sve to, imamo poverenje, ipak je Čakir jedan od najboljih evropskih sudija. Kad se svira penal protiv nekoga, on negoduje, ali to u ovom trenutku mislim da nije bitno – dodao je trener crveno-belih.

Najavio je veliku borbu u Ligi šampiona.

– Pokazali smo da imamo kontinuitet. Ulazimo u sam krem evropskog fudbala. Možda nismo svesni, videćemo na žrebu. U ovom trenutku je Beogradu, Zvezdi i Srbiji potrebno da dođu veliki klubovi. Nadam se da će to biti spektakl za sve nas – rekao je Milojević.

Zvezda će rivale u grupnoj fazi Lige šampiona dobiti na žrebu koji će početi u četvrtak u 18.00 u Monaku.