MILOJEVIĆ ZADOVOLJAN POSLE PRVE UTAKMICE: “Helsinki je čvrsta ekipa, ali dobro smo obavili posao”

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da je zadovoljan igrom i večerašnjom pobedom protiv Helsinkija u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali da duel još nije završen, pošto njegovu ekipu čeka revanš u Finskoj.

Beta

– Teška utakmica. Helsinki je čvrsta ekipa koja zna šta hoće. Pregršt brzih igrača koje je teško čuvati i napadati. Bili smo dobri, nismo srljali, probili blok koji je teško probiti. Možda smo mogli da damo još koji gol ali sam zadovoljan. Iza nas je tek prvo poluvreme, igra se i u Finskoj, na veštačkoj podlozi. Zaboravljamo ovu utakmicu jer nas već u subotu čeka novi duel – rekao je Milojević posle utakmice.

Fudbaleri Zvezde pobedili su večeras u Beogradu Helsinki sa 2:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Golove su postigli Ričmond Boaći i Milan Pavkov.

Zvezda je bila bolja tokom utakmice, Helsinki se uglavnom branio, a Milojević je rekao da nije očekivao da će finski tim igrati toliko defanzivno.

– Ekipa su koja voli fudbal, ali su se tako opredelili da igraju na našem terenu. Verovatno su želeli da iz dobrog boloka čekaju šansu za brze igrče. Tražili su pukotinu u našem timu, ali srećom dobro smo obavili posao i nismo primili gol – naveo je on.

Trener crveno-belih dodao je da ima stvari koje ekipa mora da analizira, ali da je očigledna volja i motivisanost igrača.

– Ne mogu bilo šta da zamerim mojim igračima. U globalu sam veoma zadovoljan, posebno sam zadovoljan atmosferom koja je bila za desetku – dodao je on.

Povodom izmena napadača na večerašnjoj utakmici, Milojević je rekao da ima plan za svaki meč i svakog protivnika.

– Veoma sam zadovoljan igrom. Ivanić je danas bio po boku, a sigurno se bolje snalazi u sredini. Gledamo u kojim segmentima je protivnik slabiji i trudimo se da to iskoristimo – dodao je on.

– Milan (Pavkov) nije džoker, on je za mene standardni igrač. Bilo da je starter ili uđe u igru, on je igrač veoma bitan za igru i uvek donese ono što se od njega očekuje. Isto mogu da kažem za Boaćija. Obavili su šta se od njih očekivalo. Tu su i Tomane i Krstović od kojih očekujem da takođe ostave trag – naveo je Milojević.

Revanš utakmica igra se za sedam dana u Finskoj.