Milorad Mažić je bez premca ove sezone u Ligi šampiona, a evo i zbog čega!

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić dobio je poverenje da vodi derbi šestog kola Lige šampiona između Rome i Mančester sitija.

Podatak da će arbitar iz Vrbasa u sredu od 20 časova i 45 minuta na centar rimskog „Olimpika” izvesti fudbalere šampiona Engleske i drugoplasirane ekipe italijanskog prvenstva predstavlja veliku čast samu po sebi.

Mažić će, u isto vreme, postati ovojesenji rekorder po broju odsuđenih utakmica u Ligi šampiona. Jedino će srpski sudija upisati četiri utakmice u grupnoj fazi.

Derbi u Rimu biće 15. Mažićev meč, od debija 2012. godine, u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, uključujući i utakmice plej-pfa, piše Sportski žurnal.

Uz Mažića sa zastavicom u rukama na teren će izaći Milovan Ristić i Dalibor Đurđević, čiji je doprinos u Mažićevim uspesima ogroman. Iza golova stajaće Danilo Grujić i Dejan Filipović,dok su poslovi četvrtog sudije povereni Dejanu Petroviću.

Osim sudija, čast srpskog fudbala braniće i Adem Ljajić iz Rome, kao i Aleksandar Kolarov koji nastupa za Mančester siti.