Milošević: Ćurčić je moj izbor za selektora, želim da na klupi Srbije ostane 4 godine

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije zadužen za A i mladu selekciju, Savo Milošević, rekao je da Radovan Ćurčić ima prednost kao kandidat za selektora seniorske ekipe.

– Ćurčića ću predložiti Izvršnom odboru za selektora na duži period od tri, četiri godine, a oni će glasati za taj predlog ili protiv. Verujem da će biti izglasan, s obzirom da se pokazao kao dobar izbor, ne verujem da će biti greške. Česte promene selektora utiču na kvalitet, moramo to da promenimo. To sam uradio u mlađim selekcijama i one već imaju rezultat. Trenutno ima prednost u odnosu na Golca i Drulovića, dobro poznaje igrače i posvećen je – rekao je Milošević, uz osvrt na status Filipa Đorđevića koji je nezadovoljan otišao sa poslednjeg okupljanja, uz najavu da neće više igrati ako mu se ne pruži prilika.

– Nije rekao da neće da igra, to je potvrdio i sam danas, nije odbio da uđe u igru, i znam da se svako ko ne igra ljuti, a tako se i pokazuje želja za igranjem u reprezentaciji – dodao je čelnik Saveza, navodi Blic.

Ako se prihvati predlog Miloševića, on će imati dodatnu obavezu da izabere selektora mlade reprezentacije, koju je do sada vodio Ćurčić.

– Na izvršnom odboru ću tražiti još mesec dana za izbor selektora mlade reprezentacije, imam četiri do pet kandidata u glavi, ali ne bih licitirao o imenima. Treba nam takmičar, čovek koji dobro poznaje zanat, on će dobiti posao na šest meseci, a ne mogu da garantujem da će ostati duže. Od posebne važnosti je da bude u dobroj komunikaciji sa Ćurčićem, jer je jako važno da se plasiramo na Olimpijske igre, ne samo za srpski fudbal nego za čitavu državu. Nemam pravo na grešku, pa oprostite ako ne budem brzo donosio odluke – poručio je Milošević.