Milošević: Sa Subotićem ćemo razgovarati u Dortmundu, na Đorđevića računamo u budućnosti

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Savo Milošević rekao je danas da će Filip Đorđević nastaviti da igra za reprezentaciju i da će razgovarati sa Nevenom Subotićem o povratku u državni tim.

– Imaćemo jasne zahteve kada su u pianju svi igrači koji konkurišu za reprezentaciju i sve će im biti jasno stavljeno do znanja. Nikome nije zabranjeno da zasluži mesto. Daleko od toga da stvari stavljamo pod tepih, ali ne mogu da reagujem na informacije dok ih 100 odsto ne proverim – rekao je Milošević novinarima u Staroj Pazovi.

Posle prijateljske utakmice sa Grčkom, u utorak, mediji su preneli da je Đorđević navodno odbio da uđe u igru i da se više neće odazivati na pozive selektora.

– Đorđević nije odbio da igra. On ima pravo da se ljuti što ne igra, to je čak i poželjno jer nam ne trebaju momci kojima je svejedno. Na njega možemo da računamo u budućnosti i odazivaće se selektoru – kazao je Milošević.

 

Doskorašnji selektor Dik Advokat svojevremeno je izavio da više neće pozivati igrača Borusije iz Dortmunda Nevena Subotića u državni tim, a Milošević je najavio da će otputovati u Dortmund i razgovarati sa defanzivcem.

– Planiramo da direktno pričamo sa Subotićem, otići ćemo u Dortmund, ali ćemo do narednog okupljanja reprezentacije posećivati i ostale igrače, da im stavimo do znanja šta očekujemo od njih – rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, poražavajuće je to što su pojedini igrači odbijali da igraju za reprezentaciju u prethodnom periodu.

– Mi nemamo luksuz da se odričemo dobrih igrača, već moramo za svakog od njih da se borimo. Uložiću veliki trud i energiju da to popravim , rekao je on.

Milošević je dodao da nije spreman da u skorije vreme preuzme mesto predsednika FSS.