MISTERIJA IVANINOG POSLEDNJEG SKOKA: Pogledajte KADAR PO KADAR šta se sinoć dogodilo u Londonu (VIDEO)

Ivana Španović
Printscreen

Najboljoj srpskoj atletičarki Ivani Španović medalja je sinoć u Londonu izmakla bukvalno za centimetar, a o onome što se dešavalo prilikom njenog šestog skoka u finalnoj seriji još dugo će se raspravljati.

 

Ivana Španović je vodila nakon druge serije sa skokom 6,96 metara. Kada je skočila u poslednjoj seriji, na snimku je izgledalo kao da je premašila sedam metara. Međutm, zvanični podaci pokazali su da je to bio skok od 6,91 metara.

Ivanin broj sa leđa je otpao i dodirnuo pesak i to je zaračunato kao dužina njenog skoka!

Ovaj rezultat Ivanu je ostavio bez medalje. Naša najbolja skakačica zauzela je 4. mesto, a bronza joj je izmakla za samo centimetar – rezultat Amerikanke Tijane Bartoleti bio je 6,97. Zlatna medalja pripala je Britni Riz (7,02) takođe iz SAD, a srebro Ruskinji Dariji Klišini (7,00).

Ivana Španović je za RTS rekla da je uložen protest na njen šesti skok u finalnoj seriji u Londonu ali da je nakon pregleda snimka odbijen.

– Koliko god da mi je teško da priznam, ovo su normalne stvari u sportu i jednom je moralo da se desi. Da sam bila sposobna za medalju – bila sam. Da li za zlatnu, vi možete najbolje da procenite – rekla je Ivana zahvalivši se svima koji su je podržavali.

Nakon takmičenja, Ivana se oglasila na društvenim mrežama vidno razočarana ovakvim raspletom.

– Nepravda. Iz Srbije sam. Znam da je zlato moje kad-tad – napisala je Španovićeva na Tviteru.