Mitrović: 17 godina bez titule je dovoljan motiv

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Luka Mitrović rekao je da je šampionska titula veliki motiv njegovoj ekipi pošto je nije osvojila 17 godina.

 

– 13 godina Partizanove dominacije i 17 godina bez titule bio je dovoljan motiv Crvenoj zvezdi. Mlada smo ekipa, želimo da budemo prva generacija koja je osvojila tri trofeja u jednoj sezoni – rekao je Mitrović novinarima.

Zvezda je u nedelju uveče ubedljivo pobedila Partizan sa 92:76 i tako zadržala maksimalan učinak u Košarkaškoj ligi Srbije, dok je “večiti” rival zabeležio prvi poraz.

Mitrović je istakao da je trijumf nad Partizanom bitan zbog plasmana pred plej-of.

– Prost je razlog, pobeda je bitna zbog borbe za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu – naveo je kapiten crveno-belih.

On je dodao da Zvezda nije odigrala odlično protiv crno-belih, ali da je ubedljiva pobeda izuzetno značajna.

– Nije bila sjajna partija, ali smo na kraju čak i ubedljivo slavili, mnogo više nego što je to igra pokazivala. To je bitno zbog koš razlike i drugog susreta sa Partizanom. O tom potom, ima još mnogo utakmica do drugog derbija, brz je ritam, slavlje je kratkoročno – kazao je Mitrović.

Centar Boban Marjanović rekao je da je Zvezda u susretu s Partizanom pokazala da je pravi tim.

– Igrali smo agresvino i zasluženo odneli pobedu. Bili smo pravi tim, ‘gde ja stadoh ti produži’, bukvalno tako. U nekim utakmicama Evrolige smo učili kako to da radimo – rekao je Marjanović.

On je kazao da svaka pobeda znači, posebno u “večitom” derbiju.

– Ima još da se igra, ali svaka pobeda puno znači, a naročito u derbiju. Da se spremimo psihički, uočimo greške i da ih ne ponavljamo – kazao je Marjanović.

Zvezda će narednu utakmicu igrati u sredu, kada će gostovati Mega Leksu.