Mitrović i Dangubić: Na pobedu i pred protivničkim navijačima

Košarkaši Crvene zvezde Luka Mitrović i Nemanja Dangubić saglasni da uz agresivnu igru njihov tim može do pobede i u drugom meču finalne serije protiv Partizana. Igrač rivala Milenko Tepić misli da crno-beli za pobedu moraju da se prilagode igri "na granici faula".

 

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović izjavio je da je njegov tim zabeležio važnu pobedu nad Partizanom (78:64) na početku finalne serije plej-ofa.

– Pripremili smo se dobro za ovu utakmicu, sa naše strane nije bilo toliko pritiska, odigrali smo bez nervoze. Veoma značajna pobeda na početku serije, nepotrebne faulove u finišu utakmice ne bih komentarisao. Na kraju smo ostvatrili lepu i ubedljivu pobedu – rekao je Mitrović.

On se osvrnuo na odličnu partiju Milana Mačvana, koji je postigao 24 poena, od čega 16 u prvom poluvremenu.

Suvišno je trošiti reči o Mačvanu. Poseduje ogromno iskustvo. U drugom poluvremenu smo uspeli da ga koliko-toliko zaustavimo. Nadam se da ćemo do trofeja doći posle brejka pred njhovim navijačima – dodao je Mitrović.

Njegov saigrač Nemanja Dangubić očekuje još jedan težak meč.

 

– Očekujem veoma neizvestan i težak revanš, na nama je da se fizički i psihički pripremo za tu utakmicu i što bolje odigramo pred njihovim navijačima. Oni su uvek neugodan rival na svom terenu, ali uz agresvnu igru verujem u pobedu – rekao je Dangubić.

Plejmejker Partizana Milenko Tepić veruje da će crno-beli spremni dočekati naredni susret u Pioniru.

 

– Veoma teška utakmica fizički i psihički, u drugom poluvremenu je bilo dosta klizavo, nadam se boljem otporu u drugoj utakmici. Oni igraju na granici faula, ponakad i pređu tu granicu, a na nama je da se prilagodimo toj igri. Oporavićemo se i spremno dočekati sledeću utakmicu – poručio je Tepić.