Mitrović: Idemo u Lisabon po što bolji rezultat, nadam se da ću postići gol

Fudbalski reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović rekao je danas da postoji tenzija pred utakmicu sa Portugalom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali da ekipa ide u Lisabon po što bolji rezultat.

 

Nije toliko velika, ali postoji tenzija pred utakmicu sa Portugalom pošto je to možda za nas i najvažniji meč u kvalifikacijama. Idemo po što bolji rezultat – rekao je Mitrović novinarima na stadionu „Nikola Tesla” uoči polaska u Lisabon.

Mitrović je u poslednje vreme često bio strelac za Anderleht, ali ekipa nije beležila željene rezultate.

– Imali smo manjih problema u klubu ali sam redovno bio strelac i nadam se golu u Portugalu. Ali važnije od mog pogotka su tri boda, što je i cilj – rekao je on.

Mitrović je istakao da će utakmica sa Portugalom biti pravi ispit za za tim Srbije.

– Ceo tim Portugala je opasan, sve su to veliki igrači koji igraju u velikim klubovima i biće to pravi ispit za našu ekipu. Međutim, možda je dobro što igramo bolje protiv težih protivnika, što se pokazalo i na utakmici sa Francuskom – naveo je on.

Upitan da li je upoznat sa kvalitetima golmana Portugala Ruija Patrisija, Mitrović je rekao da mu je o njemu pričao golman Vladimir Stojković sa kojim je svojevremeno igrao u Sportingu.

– Bilo kako bilo, sve se zna o njima to su vrhunski igrači – dodao je Mitrović.

Reprezentativac Srbije Lazar Marković, koji je prošle sezone nastupao za Benfiku, rekao je da se raduje povratku u Lisabon.

Portugal je dobar protivnik, poznajem njihovu ekipu, kao i teren i drago mi je što ću se vratiti tamo. Očekujem povoljan rezultat do kojeg možemo da dođemo – rekao je on.

Krilni napadač Liverpula rekao je da naredni protivnik ima „mnogo opasan” napad.

– Ima fantastičnih igrača, Kristijano Ronaldo, Nani, Rikardo Kvarežma. Mnogo su opasni u napadu… Nadam se da ćemo ih zaustaviti – rekao je Marković.

Upitan da li se promenila atmosfera u ekipi otkako je Radovan Ćurčić postao selektor, Marković je rekao da je „atmosfera možda malo bolja, ali da je sve manje–više isto”.

Utakmica Portugal – Srbija igraće se u nedelju od 20.45 u Lisabonu. U kvalifikacionoj Grupi I Srbija je pretposlednja na tabeli sa jednim bodom, a Portugal zauzima drugo mesto sa šest bodova.