Mitrović junak meča: Spasao Srbiju poraza u Kardifu

Vels Srbija
Printscreen

Reprezentacija Srbije remizirala je sa Velsom u Kardifu u poslednjem meču četvrte runde grupe D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine – 1:1 (1:0).

 

“Zmajevi” su poveli posle velike greške Matije Nastasića u 30. minutu. Defanzivac Šalkea bez potrebe je oklevao pored desne aut linije, to je kaznio Hal Robson-Kanu, ukrao mu loptu i odložio je do Gareta Bejla na ivici kaznenog, a ovaj iz prve savladao loše postavljenog Vladimira Stojkovića.

Sve je moglo da bude rešeno u 85. minutu posle kontre Velšana, kada je Bejl izašao sam na Stojkovića, desno iskosa, ali se na našu sreću lopta od dalje stative odbila van gola. A, onda je Srbija, posle samo 60 sekundi, kaznila promašaj rivala. Antonio Rukavina izborio je aut, izveo ga je, dobio loptu nazad u noge, a potom pronašao Aleksandar Mitrovića – koji sjajno skače i od stativu donosi bod srbiji u Kardifu – 1:1!

Posle mečeva odigranim u popodnevnom terminu, Republika Irska preuzela je prvu poziciju na tabeli trijumfom nad Austrijom u Beču, pa sada ima deset bodova, dva više od Srbije, četiri od Velsa, odnosno šest od Austrijanaca.