Mitrović: Očekujem punu Arenu protiv Barse, jači smo uz huk ‘Delija’ sa tribina

Kapiten košarkaškog kluba Crvena zvezda Luka Mitrović istakao je da je za mladi tim sa Mladog Kalemegdana pobeda protiv Galatasaraja veoma značajna.

 

Košarkaši Crvene zvezde Telekom zabeležili su treću pobedu u Top 16 fazi Evrolige, prvu na gostovanju u ovom delu najkvalitetnijeg takmičenja Evrope.

Crveno-beli su posle maestralne partije u Istanbulu savladali Galatasaraj rezultatom 91:68, a ono što se svakako istaklo bila je sjajna timska igra crveno-belih o čemu najbolje svedoči podatak da je Zvezda imala čak 25 asistencija.

– Velika pobeda za nas. Ispostavilo se da Galatasaraj nije bio u okrnjenom sastavu, kao što se pre utakmice najavljivalo, i da su igrali u dosta široj rotaciji. Ipak, to nas nije zavaralo, igrali smo silno motivisani i uz maksimalan pristup. U Istanbulu pred navijačaima Galatasaraja nikad nije lako igrati. Iako hala nije bila puna, imali su glasnu podršku svojih pristalica tokom svih 40 minuta. Ako se sve ove činjenice uzmu u obzir kao i podatak da izostankom Branka Lazića nismo bili kompletni, naša pobeda još više dobija na značaju – počeo je priču za klupski sajt kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović i potom dodao:

– Drago mi je da smo upisali trijumf i pokazali da sa ekipama u Top 16 fazi uspešno možemo da se nosimo i na gostujućim terenima. Maksimalno smo iskoristili naše prednosti, igrali smo upravo onako kako smo se i dogovorili pre meča, agresivno u odbrani uz kontrolu skoka i sa dosta trčanja i zasluženo smo pobedili – zadovoljno konstatuje Mitrović.

 

Zvezda je u dvorani Abdi Ipekči vodila od prvog do poslednjeg minuta i u potpunosti kontrolisala dešavanja na terenu:

– To svakako može sve da nas raduje. Svih 40 minuta odigrali smo bez padova, a u svim segmentima smo nadigrali Galatasaraj. Služio nas je šut, postigli smo lake poene iz kontri, kontrolisali skok, a kad se sve to spoji rezultat je naša ubedljiva pobeda. Treba istaći da je svaki trijumf u Top 16 fazi veoma značajan za naš mladi tim iz mnogo razloga – rekao je kapiten crveno-belih.

U prilog reči Luke Mitrovića neumoljivo govore statistički parametri duela sa Galatom. Zvezda je šutirala trojke 45 odsto (9/20), dok je u šutu za dva poena imala čak 62,2 odsto realizacije (28/458). Crveno-beli su imali 34 uhvaćene lopte, sedam više od rivala.

Naredni protivnik izabranicima trenera Dejana Radonjića u Top 16 fazi je slavni katalonski klub Barselona. Meč je na programu 19. marta u Kombank areni.

– U Beograd ne dolazi svaki dan ekipa kao što je Barselona. Nadam se da će Kombank arena još jednom biti ispunjena do poslednjeg mesta, da će nam navijači pružiti veliku podršku i da ćemo pokušati zajedničkim snagama da savladamo tako veliki tim i klub kao što je Barselona. Trijumf nad Barsom bi mogao da bude kruna svega onog što smo do sada uradili u Evroligi. Svima je jasno da smo neuoporedivo jači uz ogromnu energiju sa tribina zato već sada pozivam navijače da nam u tom meču pruže značajnu podršku koju mislim da smo zaslužili veoma dobrim igrama. Smatram da je ovaj trijumf nad Galatom, kao uostalom i pobeda na Makabijem, najbolja pozivnica za naše navijače da se protiv Barselone napravi još jedan spektakl – poručio je Mitrović.