Mitrović preuzeo krivicu: Igramo jako loše, ne znam šta se dešava

Fudbalski reprezentativac Srbije Stefan Mitrović rekao je da on i njegovi saigrači moraju da budu samokritični posle loših igara na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Moramo da budemo samokritični i da se pogledamo u oči, da napravimo analizu i vidimo u čemu je problem, jer kao tim definitivno igramo jako loše. Svi imamo toliku želju da igramo za nacionalni tim, ali jednostavno ne znam šta se dešava – rekao je Mitrović novinarima u Beogradu.

Srbija je u petak uveče izgubila kao domaćin od Danske sa 3:1 i tako umanjila šanse za plasman na kontinentalni šampionat koji će se 2016. održati u Francuskoj.

– Atmosfera je zaista odlična u ekipi, ali na terenu ne izgledamo kao ekipa. Individualni kvalitet je tu, pogledajte ceo spisak, ali kao tim nismo mnogo jaki. Nema odgovora zašto je to tako, prvo moramo da krenemo od sebe –  kazao je Mitrović.

Selektor Dik Advokat najavio je da će razmisliti o ostavci posle debakla na stadionu Partizana, a Mitrović je istakao da su igrači isključivi krivci.

– Advokat je u ovom momentu najmanji krivac. Mi, igrači, isključivi smo krivci i moramo da budemo veoma samokritični… Meni, koji nisam igrao neke važne utakmice, niti nešto, ovo mi je najteži poraz. Osećam se toliko prazno da je to nešto neverovano, veoma mi je
žao –  rekao je štoper srpskog nacionalnog tima.

„Orlovi” su poveli protiv Danske u četvrtom minutu, ali je protivnik tada potpuno preuzeo inicijativu i do kraja utakmice deklasirao srpski tim.

– Razgovarali smo na poluvremenu jer smo do kraja prvog dela kontrolisali utakmicu. Nismo imali rešenja za njihovu transformaciju. Ideja je bila da pokušamo da preuzimamo njihove ofanzivne igrače, ali nismo uspeli u tome i videli ste šta se desilo u drugom
poluvremenu –  istakao je Mitrović.

Prema njegovim rečima, Srbija do kraja kvalifikacija treba da gleda samo svaku narednu utakmicu, jer samo tako može da se nada plasmanu.

– Grupa je izvučena i svi smo rekli da je realno da prođemo. To da idemo sigurno, više ne pije vodu. Treba da idemo od utakmice do utakmice i da se radujemo svakom bodu. Takvim razmišljanjem imamo čemu da se nadamo. Ni protiv jedne reprezentacije mi više ne možemo lako – rekao je Mitrović.

Srbija će u utorak igrati prijateljsku utakmicu sa Grčkom, a kvalifikacije će nastaviti u martu, kada će gostovati Portugalu.