Mitrović: Spremamo se za polufinale cele sezone, dočekaćemo Partizan kompletni

Košarkaši Crvene zvezde izvanredno su započeli Superligu Srbije. Crveno-beli su nadigrali Mega Leks, a svoje utiske o startu novog takmičenja i o izazovima koji predstoje pričao je kapiten Luka Mitrović

 

Konačno laka pobeda nad Megom, naročito posle slabijeg prvog poluvremena, naročito u odbrani, mi smo primili skoro 50 poena. U drugom smo odigrali sjajno u odbrani, u napadu dosta tečno, sa dosta lakih poena, onako kako nam najviše odgovara i pokazali da smo u ovom trenutku kvalitetniji tim – rekao je Mitrović.

Duel je počeo dobro po Megu. Mladi tim Dejana Milojevića se sjajno držao u prvom poluvremenu, ali ih je Zvezda u nastavku demolirala.

– Služio ih je i dosta šut u prvom poluvremenu, odigrali su odlično te dve i po četvrtine otprilike, čim smo mi malo stegli odbranu, onda i procenti padaju i nama se otvorilo mnogo lakših poena, njima je tada sigurno teže da igraju pod nekom agresivnijom odbarnom tako da smo napravili razliku upravo iz toga, iz te agresivne odbrane koja njima definitivno ne odgovara – dodao je Mitrović.

 

Duel je odigran u neobičnom ambijentu. Naime Zvezda je kažnjena igranjem bez publike na dve utakmice.

– Čudno je malo igrati u tom ambijentu, kao da ste došli na trening, otprilike tako izgleda, ali igrali smo, imali smo prilike da igramo već pred praznim tribinama tako da  mi je drago da smo i u ovakvom ambijentu i u ovakvom,  okrnjenom,  sastavu zabeležili ubedljivu pobedu nad kvalitetnim protivnikom – kazao je Mitrović.

Ipak, ključ sezone leži u polufinalu ABA lige. Crvena zvezda će odmeriti snage sa Partizanom u borbi za nastup u Evroligi naredne sezone.

Sigurno da su nam misli usmerene ka polufinalu, usmereni smo ka polufinalu celu sezonu jer nam je to glavni i primarni cilj, da se obezbedi Evroliga i sledeće godine, ali naravno imamo još tri meča, tri izuzetno kvalitetne provere koje će nam uz isto takav trening pomoći da spremni, ja se nadam i kompletni, dočekamo Partizan – izjavio je kapiten Zvezde.

Za kraj Mitrović se osvrnuo na činjenicu da će Zvezda od naredne nedelje biti u kompletnom sastavu pošto se od povreda uspoešno oporavljaju Branko Lazić i Markus Vilijams.

– Dosta dugo nismo bili kompetni na treningu, teže je raditi pod takvim okolnostima, ali sada se polako Lazić vraća u trening sa ekipom,  Markus bi trebalo da se vrati u nekom sledećem periodu, lakše je trenirati kada znate da vas ima 12 a ne devet ili 10 – zaključio je Mitrović