MK: Đoković i Federer,ljuti rivali na megdanu odmeravaju danas snagu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković najranije od 15 časova igra meč polufinala Mastersa u Monte Karlu sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Njima dvojici će to biti 34. međusobni susret, a Federer trenutno vodi sa 17-16 u pobedama.

U poslednjem duelu, u finalu Mastersa u Indijan Velsu, Novak je slavio posle velike borbe u tri seta sa 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Bio je to njihov treći ovogodišnji susret, a u onom koji je prethodio Indijan Velsu Federer je bio bolji, u polufinalu Dubaija, kada je bilo 3:6, 6:3, 6:2 za Švajcarca.

Obojica tenisera su imala težak posao u četvrtfinalu, pošto su do mesta među najboljom četvoricom došli posle tri seta. Đoković je slavio protiv Španca Giljerman Garsija-Lopesa sa 4:6, 6:3, 6:1, dok je Federer eliminisao Žo-Vilfreda Congu iz Francuske sa 2:6, 7:6 (8:6), 6:1.

Bolji iz duela Đokovića i Federera u finalu će se sastati sa pobednikom susreta između Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Davida Ferera iz Španije.

Na terenu će se u toku dana naći i Nenad Zimonjić, koji u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom igra posle Đokovića sa Bobom i Majkom Brajanom polufinale u konkurenciji dublova.

U prvom polufinalu, koje otvara program na Centralnom terenu u 11 časova, sastaju se Hrvat Ivan Dodig i Marselo Melo iz Brazila sa jedne strane i Belorus Maks Mirnji i Mihail Južni iz Rusije.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.884.675 evra.