Mlada reprezentacija Srbije počela pripreme bez Živkovića, selektor traži zamenu

Pod vođstvom selektora Radovana Ćurčića danas su se u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi okupili članovi Mlade reprezentacije, pred kojom su dva važna susreta proti Španije u baražu za učešće na Evropskom prvenstvu u Češkoj naredne godine

Selektoru Ćurčiću javili su se svi pozvani reprezentativci, izuzev napadača Partizana Andrije Živkovića, koji je morao da otkaže zbog obnovljene povrede. Tokom dana Ćurčić će pozvati novog fudbalera, koji će se priključiti državnom timu.

Selektor Mlade reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić će u Staroj Pazovi i Jagodini raditi sa sledećim igračima.

Golmani: Marko Dmitrović (Ujpešt, Mađarska), Nikola Perić (Jagodina), Stefan Čupić (OFK Beograd)

Odbrana: Marko Petković (C. zvezda), Aleksandar Pantić (Kordoba, Španija), Miloš Veljković (Totenhem, London), Lazar Ćirković (Partizan), Darko Lazić (C. zvezda), Aleksandar Filipović (Jagodina), Filip Stojković (Čukarički), Nemanja Petrović (Partizan), Bojan Nastić (Vojvodina)

Sredina terena: Goran Čaušić (Eskišehir, Turska), Aleksandar Kovačević (C. zvezda), Srđan Mijailović (Kajzerispor), Nemanja Radoja (Selta, Vigo, Španija), Sergej Milinković-Savić (Genk, Belgija), Andrija Živković (Partizan), Slavoljub Srnić (Čukarički), Filip Kostić (Štutgart, Nemačka)

Napadači: Aleksandar Pešić (Tuluz), Uroš Đurđević (Vitese, Holandija), Aleksandar Čavrić (Genk, Belgija).

– Sastav Španije pokazuje sa koliko motiva ulaze u predstojeće duel. Očito je da Španija daje veliki značaj predstojećim mečevima i da im je stalo da u Češkoj brane titulu prvaka Evrope. Učinićemo sve da u tim utakmicama pokažemo naše vrednosti – rekao je danas na okupljanju selektor Mlade reprezentacije Radovan Ćurčić.

On je podsetio da će njegovi fudbaleri učiniti sve da se na najbolji način suprostave super favoritu i da će teren biti jedino mesto na kome će se određivati snaga protivnika.

– Podatak da se u španskoj selekciji nalazi i fudbaler Real Madrida Isko jasno pokazuje sa kakvom ambicijom Španija učestvuje u baražu. Španija je veliki favorit, to je istina, ali se ni mi nećemo lako odreći učešća na završnom turniru u Češkoj – rekao je Ćurčić.

Kratke pripreme reprezentacije će obaviti u Staroj Pazovi, a deo će biti odrađen i u Jagodini.

Prvi susret između Srbije i Španije igraće se 10. oktobra u Jagodini, a revanš četiri dana kasnije u Kadizu. Pobednik dvomeča stiče pravo učešća na finalnom turniru, koji će se sledeće godine biti održan u Češkoj.