MLADENOVIĆ POSLE POTPISA ZA KELN: Veliki je izazov igrati u Bundesligi

Mladenović
Beta

Srpski fudbaler Filip Mladenović postao je novi igrač Kelna, sa kojim je potpisao ugovor na četiri i po godine, saopštio je danas ovan nemački prvoligaš.

 

Mladenović je došao iz beloruskog BATE Borisova. Klubovi nisu objavili koliki je transfer ovog 24-godišnjeg levog beka, ali mediji u Nemačkoj nagađaju da je u pitanju suma od oko milion i po evra.

Mladenović je u BATE došao 2014. godine iz Crvene zvezde. Za beloruskog šampiona odigrao je 78 utakmica, uključujući i 11 u Ligi šampiona, u kojoj je postigao dva gola.

Bundesliga mi je veliki izazov i veoma se radujem što ću moći da je igram sa Kelnom. Razgovori sa upravom su me apsolutno ubedili da je ovo pravi potez za mene. Mnogo sam slušao o Kelnu u mojoj rodnoj Srbiji. Stvarno jedva čekam da upoznam saigrače, grad i klub – rekao je Mladenović za sajt kluba.

Direktor Kelna Jerg Šmatke kazao je da je dolaskom Mladenovića tim kompletiran za nastavak sezone.

– On ima međunarodno iskustvo i snažno drži levu stranu. Skrenuo je na sebe pažnju u Ligi šampiona ove sezone, tako da sam vrlo zadovoljan što nas je izabrao i što smo uspeli da završimo ovaj transfer – rekao je Šmatke.

Keln je prvi deo Bundeslige završio na devetom mestu, sa 24 boda iz 17 utakmica. Sezona se nastavlja 23. januara, kada će “jarčevi” dočekati Štutgart.