Mladi ‘Delfini’ osvojili zlato: Srbija pobedila Mađarsku u finalu Evropskog prvenstva

U velikom finalu u sjajnoj utakmici mladi vaterpolisti Srbije pobedili su Mađarsku 7:6 (3:1,1:1,1:3, 2:1).

Posle vođstva Srbije 4:1 početkom druge četvrtine Mađari su zaigrali bolje i čak poveli 5:4.

Međutim, početkom poslednjeg dela meča Srbija je sa dva gola obezbedila nedostižnu prednost koju su Mađari samo smanjili 19 sekundi pre kraja utakmice.

U prvoj četvrtini Stojanović je pogodio za 1:0 da bi do kraja tog dela igra odlični Drašović dva puta bio efikasan. U drugih osam minuta za 4:1 je pogodio Asanović. U trećoj četvrtini jedini gol za Srbiju, i to za izjednačenje postigao je Gogov, a strelci za trijumf su bili Subotić i Jakšić.

Ovim je završeno sjajno reprezentativno leto u kojem je Srbija apsolutno dominirala: osvojena su tri seniorska zlata, juniorski tron, kao i i četvrto mesto na prvenstvu sveta za omladince, takmičenju na kome naši vaterpolisti nisu izgubili meč.

Selektor Vladimir Vujasinović je vodio sledeći tim – gol­ma­ni: Mi­lan Vi­to­ro­vić, La­zar Do­bo­ža­nov (obo­ji­ca Voj­vo­di­na), cen­tri: Ni­ko­la Ra­du­lo­vić i Mar­ko Ma­noj­lo­vić (Par­ti­zan Raj­faj­zen), zgod­na stra­na: Ga­vril Su­bo­tić, Draško Go­gov, Og­njen Sto­ja­no­vić, (svi Par­ti­zan), ne­zgod­na stra­na: Ma­te­ja Asa­no­vić (Par­ti­zan), Đor­đe Le­kić (Voj­vo­di­na), Ivan Gvo­zda­no­vić (Voj­vo­di­na), be­ko­vi: Ni­ko­la Jak­šić, Mi­haj­lo Re­pa­no­vić (obo­ji­ca Par­ti­zan), Ra­do­mir Dra­šo­vić (Crvena zvezda). Pomagali su mu Zoran Milenković i Nikola Radojičić.