Mladi hokejaši nadohvat medalje

Srpski U18 hokejaši savladali su Belgiju 11:2 (2:1, 6:1, 3:0), u trećem kolu Svetskog prvenstva Divizije II, B grupe u Estoniji.

Mladi srpski hokejaši su na najbolji način iskoristili dan pauze i dobrom igrom stigli do veoma ubedljive pobede, pa su na samo korak od osvajanja medalje.

Nešto slabiji dan naše prve postave odlično su nadoknadile druga i treća linija, koje su postigle pet, odnosno četiri pogotka.

Po dva pogotka u našem timu postigli su Siniša Pajić, Uroš Bjelogrlić i Mirko Đumić, dok su po jednom strelci bili Ivan Anić, Luka Vukićević, Vojin Dragović, Đorđije Terzić i Lazar Novaković.

Posle početnog vođstva od 2:0 usledio je brz gol Belgijanaca koji je prilično uneo nervozu u naš tim. U finišu prve trećine Pajić je propustio priliku da vrati sigurno vođstvo ali nije iskoristio kazneni udarac. Ipak, u drugom periodu usledila je furiozna igra našeg tima.

Srpski hokejaši su za samo sedam i po minuta igre u nastavku hokejaši Srbije postigli čak četiri pogotka i praktično rešili pitanje pobednika. Seriju pogodaka našeg tima prekinuo je svojim drugim golom Van Mele, ali je do kraja susreta naš tim vezao još pet pogodaka za ubedljivu i potpuno zasluženu pobedu.

Iako su najzapaženiji pojedinci meča bili Siniša Pajić i Uroš Bjelogrlić sa po dva gola i tri asistencije, ovaj meč će makar četvorici naših igrača ostati zauvek u sećanju, s obzirom da su svoje debitantske golove u dresu reprezentacije Srbije postigli Mirko Đumić, Luka Vukićević, Vojin Dragović i Lazar Novaković. Takođe, u poslednjem periodu na gol Srbije po prvi put je stao Jug Mitić i u debitantskom nastupu za dvadeset minuta igre sačuvao svoju mrežu.

U ostalim mečevima trećeg kola Španija je opravdala ulogu favorita protiv Kine slavivši rezultatom 6:1, dok se Estonija do 59. minuta mučila sa Islandom, koji je imao veoma aktivnih 2:3, ali je estonska napadačka linija proradila u završnici i sa tri brza pogotka na kraju donela ubedljivu pobedu svom timu (6:2).

Na šampionatu je u petak drugi dan pauze, a takmičenje se nastavlja u subotu, 19. aprila mečevima četvrtog kola. Naš nacionalni tim svoj meč igra od 16.30 časova po lokalnom vremenu (15.30h po centralnoevropskom) protiv selekcije Islanda koja je u dosadašnjem toku takmičenja pokazala najlošiju igru, pa će “orlovi” u njemu biti izraziti favoriti.

Prvi meč četvrtog takmičarskog dana igraju Belgija i Španija (12 časova po centralnoevropskom vremenu), dok se u večernjem terminu sastaju Kina i Estonija (19.30 časova).

Najbolje plasirana selekcija na turniru obezbediće plasman u viši rang takmičenja, dok će najslabiji tim biti novi član Divizije III.

Tabela:

1. Španija 9
2. SRBIJA 6
3. Estonija 6
4. Kina 4
5. Belgija 2
6. Island 0