MNOGI BRINU ZA BUDUĆNOST “BELOG SPORTA”: “Ne znam šta će se desiti kada tenis napusti VELIKA TROJKA”

Legendarni američki teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Andre Agasi kaže da se mnogi plaše kakav će biti tenis kada se povuče velika trojka.

Novak Djokovic
BETA

Mnogo ljudi se plaši šta će biti sa tenisom kada ga Novak, Rafa i Rodžer napuste, ali ja bih na to gledao sa pozitivne strane – rekao je Agasi.

On smatra da postoje igrači koji bi mogli da osvajaju velike turnire u kontinuitetu, ali da još uvek nisu spremni za tako nešto.

Mislim da je Saša Zverev teniser na koga bi trebalo da se obrati pažnja, ali on trenutno nije spreman za velike stvari. Kada dođe vreme i kada nas napusti “velika trojka”, tenis će biti spreman za nove momke koji će ovom sportu dati neki novi izgled. Nemac je igrač za kojeg mislim da će jednog dana imati dosta titula, ukoliko se bude pravilno razvijao. Ne možete da znate tačno koliko mu je potrebno vremena da postane šampion. Ima neverovatan talenat i bio bih šokiran kada ne bi osvojio niti jedan grend slem – naveo je Amerikanac.

Potom se osvrnuo i na činjenicu da je Austalijanac Nik Kirjos najveći talenat od mladih igrača.

Kirjos možda poseduje najveći talenat od svih nadolazećih tenisera, ali moraćemo da sačekamo da li može da sklopi sve deliće u jedno. Mora da se fokusira na teren i verovatno mu je potreban neko da ga pravilno usmeri – zaključio je Agasi.