MNOGIMA JE ŽELJA ISPUNJENA: Posle odlaska Slavoljuba Muslina Srbija će nastupiti u OVOM SASTAVU!

Slavoljub Muslin
print screen/twitter.com/FSSrbije

Dosadašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da nije uspeo da nadje zajednički jezik sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i da je zato došlo do sporazumnog raskida saradnje.

 

– Rastali smo se jer ne gledamo na isti način kako treba da izgleda tim na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Trenutno nisam u Srbiji, kad se vratim možemo da pričamo na tu temu – rekao je Muslin za list Alo.

FSS je na današnjoj sednici Odbora za hitna pitanja otpustio Muslina, koji je reprezentaciju Srbije direktno odveo na Svetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

Za vršioci dužnosti selektora Srbije postavljen je njegov dosadašnji pomoćnik i nekadašnji reprezentativac Mladen Krstajić, koji će i predvoditi selekciju u predstojeće dve prijateljske utakmice protiv Kine i Južne Koreje.

Za ovu reprezentativnu akciju Krstajić je pozvao sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Predrag Rajković (Makabi) i Aleksandar Jovanović (Arhus).

Odbrana: Antonio Rukavina (Viljareal), Branislav Ivanović (Zenit), Nikola Maksimović (Napoli), Matija Nastasić (Šalke), Duško Tošić (Bešiktaš), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma) i Ivan Obradović (Anderleht).

Sredina terena: Luka Milivojević (Kristal palas), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Gudelj (Tjandjin), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Adem Ljajić (Torino), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Ljubomir Fejsa (Benfika) i Marko Grujić (Liverpul).

Napad: Dušan Tadić (Sautempton), Filip Kostić (Hamburg), Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Aleksandar Prijović (PAOK).

Srbija će duele sa Kinom i Korejom iskoristiti kao pripremu za Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Rusiji, a rivale u grupi na Mundijalu dobiće na žrebu 1. decembra u Moskvi.