Moćna Serena u finalu Majamija, lako izašla na kraj sa ‘Lepom Mašom’

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u finale VTA turnira premijer serije u Majamiju pošto je u prvom polufinalnom meču savladala Ruskinju Mariju Šarapovu u dva seta – 6:4, 6:3.

Duel Amerikanke i Ruskinje protekao je u velikoj i uglavnom izjednačenoj borbi, punoj preokreta, efektnih poena i poteza.

Svetski broj sedam Šarapova furiozno je započela meč i najavila trijumf protiv branioca titule. Povela je u prvom setu sa 4:1, međutim, Vilijams je baš u tim trenucima pokazala zašto je broj jedan.

Neuhvatljivim servisima i ubitačnim udarcima Amerikanka je preokrenula rezultat osvojivši pet gemova zaredom za vođstvo u setovima.

To je u velikoj meri poljuljalo samopouzdanje Šarapovoj, iako je Ruskinja u nastavku borbe povela sa 2:0. Vilijams je hladnokrvno nastavila u istom ritmu, a kada je brejkom povela sa 4:3 otpor protivnice bio je definitivno slomljen, pa je rurinski okončala borbu nakon jednog sata i 38 minuta igre.

U borbi za odbranu titule Vilijams čeka pobednicu drugog polufinalnog duela u kojem se sastaju Kineskinja Na Li i Slovakinja Dominika Cibulkova.

Ženski turnir u Majamiju igra se za ukupan nagradni fond od 5,42 miliona dolara.