Modeli koji će u najavi biti traženi: Kanje Vest i adidas predstavili novu kolekciju u Njujorku (FOTO+VIDEO)

Kanje Vest i adidas Originals predstavili su sinoć u Njujorku 'YEEZY SEASON 1', kolekciju za jesen/zimu 2015 koja neguje vanvremensku univerzalnost.

Događaju su prisustvovale brojne poznate ličnosti: Bijonse, Džej Zi, Kim Kardašijan Vest, Rijana, Drejk, Džastin Biber, P. Didi, Kris Džener, Kendal Džener, Kloi Kardašian, Džordž Kondo, Ana Vintur i mnogi drugi, a live stream je bio prikazan na 42. lokacije širom sveta. Tokom predstavljanja Kanje je premijerno izveo novu pesmu „Wolves” u kojoj učestvuju Sia i Vic Mensa.

Ovo je Vestova prva linija garderobe, nastala u saradnji sa umetnicom Vanesom Bikroft, a pojedini komadi definišu stil koji odgovara savremenom tempu života. Sa ovom kolekcijom Vest želi da oslobodi potrošačko društvo svakodnevnog stresa stvaranjem linije visokokvalitetnih komada odeće koja može da se bezbroj puta kombinuje. Za dizajnera to znači udobna i nepretenciozna odeća za “moderne džet-set parove”, komadi koji mogu da se nose svuda, od teretane do kancelarije, na sastancima ili na aerodromu.

– Želeo sam nešto što će da podseća na Njujork, Pariz, Tokijo, Santa Barbaru ili Čikago – svetsko i lagano – izjavio je Vest.

Adidas je najavio da će 14. februara, tokom Nedelje mode u Njujorku, uz NBA All-Star zvanično predstaviti i nove adidas patike Kanje Vesta (Kanye West) – YEEZY BOOST.

Nakon dugog isčekivanja ovog modela Kanje je svoje adidas Originals patike ekskluzivno prikazao tokom izvođenja pesme “Only One” na 57. dodeli Gremi nagrada u Los Anđelesu.


YEEZY BOOST patike predstavljaju prvu saradanju Kanje Vesta sa adidas Originals brendom, tokom koje je oživeo najbolje elemente muzike, kulture i mode. U pitanju je limitirana serija dizajnirana od jednostavnih, ali vrlo lepih materijala. Oblik patike prevazilazi aktuelne trendove, i predstavlja potpuno nov način razmišljanja u ovoj oblasti mode. Ono što dodatno obogaćuje ovu patiku jeste prestižna boost tehnologija u đonu zbog koje YEEZY BOOST odlikuje spoj savršene udobnosti i besprekornog stila.
– Niko ne nadmašuje spoj muzike i mode kao Kanje Vest. On je vrlo posebna ikona pop kulture i donosi potpuno nov izraz u dizajnu obuće Model YEEZY BOOST su patike koje pokazuju njegovu jedinstvenu kreativnost i individualnost. Ovo će biti veoma tražen model nakon lansiranja u Njujorku tokom najuzbudljivijeg perioda za modu, sport i kulturu – izjavio je Artur Held, generalni direktor adidas Originals.


YEEZY BOOST patike biće predstavljene 14. februara tokom Nedelje mode u Njujorku, ali pre toga moguće je rezervisati kupovinu ovog modela u selektovanim adidas prodavnicama koje se mogu pronaći na aplikaciji adidas Confirmed app. Reč je o prvoj aplikaciji za rezervaciju kupovine patike, koja će izmeniti način funkcionisanja tržišta, tako što će pojednostaviti proces rezervacije i postaviti korisnike na mesto prioriteta. YEEZY BOOST u ograničenoj seriji naći će se u prodavnicama Njujorka. Za sve informacije oko lansiranja, dovoljno je preuzeti “adidas Confirmed” aplikaciju sa servisa Apple app store ili Google play.

Lokacije na kojima će biti dostupne YEEZY BOOST, za one koji su patike rezervisali preko “adidas Confirmed” aplikacije, biće isključivo u regionu Njujorka.