Odlikovanja će im biti uručena za nekoliko meseci.

Oni će biti odlikovani prema odluci francuskog predsednika Emanuela Makrona, kao što su  odlikovani i svetski šampioni u fudbalu iz 1998. godine. Među njima je tada bio Didije Dešan, kao kapetan francuskog tima, a danas je selektor pobedničke ekipe u Rusiji.

Makron će sa suprugom Bržit danas popodne primiti igrače pobedničkog tima u Jelisejskoj palati pošto budu prošli pariskom avenijom Šanzelize po povratku iz Moskve.

Oko 3.000 ljudi pozvano je da proslavi njihov dolazak u vrtovima Jelisejske palate, među kojima brojni mladi iz fudbalskih klubova koji formiraju svetske šampione, kao što je klub “Bondi” iz pariske oblasti gde je počeo mladi Kilian Mbape.

Pozvani su i sportisti koji su osvojili medalje na poslednjim Olimpijskim igrama kao i igrači ragbija mlađi od 20 godina koji su nedavno postali svetski šampioni.

Posle dobrodošlice u počasnoj bašti Jelisejske palate francuski reprezentativci će imati privatan susret s Emanuelom Makronom i njegovom suprugom a zatim će im u bašti biti priređen prijem.